avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire concediu crestere copil de la 1 la 3 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire concediu crestere copil de la 1 la 3 ani

Buna ziua!

Va rog sa ma lamuriti cum trebuie facuta cererea la angajator in cazul prelungirii concediului de crestere copil de la 1 la 3 ani. Copilul meu este incadrat intr-un grad mediu de handicap si, ca urmare, sunt nevoita sa imi prelungesc concediul de crestere copil de la 1 la 3 ani. Am facut cerere la angajator de prelungire a suspendarii contractului de munca pana ce copilul implineste varsta de 3 ani, deoarece asa am fost informata la Prestatii Sociale. Am atasat o copie dupa certificatul de nastere si o copie dupa certificatul de incadrare. Cei de la Resurse Umane m-au informat ca trebuie atasat certificatul original de incadrare si trebuie refacuta cererea deoarece nu am cerut prelungirea suspendarii contractului de munca pana la expirarea certificatului de incadrare (care are valabilitate 1 an).
Mentionez ca fetita implineste un an pe 30 ian 2013, iar certificatul de incadrare are valabilitate pana la data de 25 dec 2013, cu posibilitate de prelungire.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. De ce imi cere atasat certificatul de incadrare in original, daca eu am primit un singur exemplar de la Protectia Copilului?
2. Trebuie reformulata cererea de prelungire a suspendarii contractului de munca, chiar daca am formulat conform recomandarilor de la Prestatii Sociale?

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:03, 5 Ianuarie 2013
1.- Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM si atasati o copie dupa certificatul de handicap.
- Angajatorul confrunta copia cu originalul si scrie pe copie "conform cu originalul".

2. - Prelungirea suspendarii CIM o solicitati pana la termenul la care este valabil certificatul de handicap.
- Daca se prelungeste valabilitatea certificatuluio de handicap atunci veti face o alta cerere de prelungire a suspendarii CIM.

3. Nici la Primarie nu lasati originalul certificatului de handicap ci tot o copie care va fi certificata de functionarul de acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie morenacsakanyi morenacsakanyi copilul meu are doar 10 luni dar este bolnav de tahicardie paroxistica supraventriculara, eu am concediu de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani dar as ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu ingrijire copil de la 2 la 3 ani daca exista pauza intre acesti ani 2nymaria 2nymaria Buna ziua, In acest moment sunt in concediu pentru ingrijire copil pe perioada de doi ani pana in data de 10.10.2014. Deoarece am prins noua lege prin care ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are copilul de 1, 6 ani incadrat intr-un grad de handicap? claudia252820 claudia252820 Azi am avut comisia de evaluare si urmeaza sa primim certificatul de incadrare in grad de handicap. Mama primeste indemnizatia de crestere copil iar copilul, ... (vezi toată discuția)