avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prelungire concediu ingrijire copil de la 2 la 3 ani ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prelungire concediu ingrijire copil de la 2 la 3 ani daca exista pauza intre acesti ani

Buna ziua,
In acest moment sunt in concediu pentru ingrijire copil pe perioada de doi ani pana in data de 10.10.2014.
Deoarece am prins noua lege prin care tatal trebuie sau nu sa stea acasa o luna cu copilul *(eu pierd oricum dreptul de a sta cu copilul luna aceasta) eu ar trebui sa merg la munca in data de 10.09.2014.
Intrucat copilul are probleme medicale grave la recomandarea medicului specialist am depus dosarul pentru incadrarea in grad de handicap iar certificatul il primesc in data de 19.09.2014.
Dupa ce primesc acest certificat doresc sa imi prelungesc concediul de ingrijire copil pana la 3 ani.
Problema mea este ca nu stiu ce sa fac cu cele 9 zile ramase fara acoperire in data de 10.09.2014 cand ar fi trerbuit sa incep munca si data de 19.09.2014 cand primesc certificatul de la comisie.
1. Daca imi iau concediu medical pentru copil nu stiu cine imi elibereaza adeverinta conform careia nu am beneficial timp de 12 luni de concediu medical si totodata asta ar presupune incadrarea mea din nou in colectiv si nu stiu daca o sa pot sa imi prelungesc concediul si suspendarea la locul de munca pana la 3 ani.
2. Daca imi iau concediu fara salar la fel ar trebui sa am incadrare in munca si apoi nu stiu daca imi pot cere prelungirea suspendarii pana la varsta de 3 ani a copilului.
Pe scurt intrebarile mele sunt daca pot sa imi iau concediu cele 9 zile si pe baza carei legi si daca pot sa cer prelungire concediu ingrijire copil odata de reintru in campul muncii cu acele 9 zile ramase descoperite.
In cazul in care nu ma puteti ajuta cu aceasta situatie va rog sa ma indrumati catre o persoana , sau sa imi oferiti un numar de telefon unde sa pot avea un raspuns in cel mai scurt timp posibil.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: 2nymaria , utilizator 13:57, 29 August 2014
Am mai cautat pe forum si alte raspunsuri similare oare acesta sa fie raspunsul si l a intrebarea mea ? (chiar daca certificatul il primesc mai tarziu sa nu mai fie nevoie de nimic pentru acea pauza de 9 zile )

intrebarea era :
Daca copilul unei angajate face 1 an pe 1 martie 2013 si m-a anuntat astazi, 04 februarie ca sapt viitoare va aduce un certificat de handicap pentru copil, pot prelungi direct suspendarea CIC cand aduce certificatul, sau trebuie sa ii fac intai revenire si apoi suspendare (avand in vedere faptul ca trebuia sa se intoarca cu 1 luna mai repede, deci pe 1 februarie, conform HG 57/2012).
si raspunsul d
1. Salariata face o cerere (ataseaza si o copie dupa certificatul de handicap al copilului) pentru prelungirea suspendarii CIM pana la varsta de 3 ani (sau pana cand este valabil certificatul de handicap).
2. Angajatorul emite o decizie de prelungire a suspendarii CIM cu care salariata merge la Primarie pentru prelungirea perioadei de CCC.
1. - Cu ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 1 an si 11 luni salariata trebuie sa reia activitatea.
- Pentru aceasta face o cerere catre angajator prin care solicita incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Cu aceeasi data poate prezenta un certificat medical pentru cele 9 zile sau face cerere de concediu fara plata sau daca mai are zile de concediu de odihna neutilizat le poate solicita pe acestea.
- Adeverinta cu concediile medicale pe ultimele 12 luni o da angajatorul.

2. Apoi face cerere cate angajator prin care solicita suspendarea CIM pentru a intra in concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 3 ani (ataseaza la cerere o copie dupa certificatul de handicap).

3. Cu decizia de suspendare a CIM si cu certificatul de handicap se duce la Primarie unde solicita reluarea in plata a indemnziatiei pentru CCC pana la varsta de 3 ani.
Va multumesc mult pentru raspunsul dvs.

O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire cic de la 2 ani la 3 ani elam elam Buna ziua! O salariata are contractul de munca suspendat pentru CIC pana la varsta de 2 ani, adica pana la data de 16.06.2015.Deoarece copilul are probleme ... (vezi toată discuția)
Prelungire cic copil cu handicap giacris giacris Daca copilul unei angajate face 1 an pe 1 martie 2013 si m-a anuntat astazi, 04 februarie ca sapt viitoare va aduce un certificat de handicap pentru copil, pot ... (vezi toată discuția)
Prelungire cu an a concediului crestere copil violeta54 violeta54 Buna seara O angajata care este inca in CCC a adus un \\"Certificat de incadrare copil cu handicap mediu \\" de Spitalul Judetean .. si de la Protectia ... (vezi toată discuția)