avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită probleme cu banca, urgent...
Discuție deschisă în Executare silită

probleme cu banca, urgent...

In urma unui credit ipotecar neachitat s-a primit o notificare de la banca pentru plata sumei datorate in 5 zile, in caz contrar dosarul va fi dat spre excutare. Desi s-a solicitat bancii vanzarea imobilului de catre proprietar, din discutii s-a inteles ca nu prea sunt de acord. Un raspuns final la aceasta cerere nu s-a primit deocamdata.
Daca inainte de trimiterea dosarului spre executare se da banca in judecata pe diverse motive, cum ar fi existenta comisionului de administrare, pana la solutionarea actiunii se mai poate incepe executarea silita?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2013
cornelv, utilizator
Cel mai recent răspuns: cornelv , utilizator 17:48, 5 Ianuarie 2013
Da, nu au legatura actiunile intre ele.
Daca incepe executarea silita, contestati si cereti suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei. Veti plati cautiune de 10% din suma pretinsa si va trebuie un motiv solid pt contestatie.
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului.
In situatia data, 10% din suma este foarte mare si probabil ca nu se va putea face contestatia la excutare. Banuiesc ca alta solutie nu este posibila...
Aveti 2 posibilitati:
1.- semnarea unui acord de rambursare reesalonata a datoriei cu banca (rar e acceptat de catre banci), ori
2.- luati toata documentatia existenta de la banca si cautati cu mare atentie daca suma pretinsa de banca este conform cu realitatea. Atacati comisioanle "ascunse". Oricum pentru acesata faza va recomand sa consultati un avocat sau daca aveti un prieten executor bancar...
Multumesc. Am trimis un mesaj pe privat...
As vrea sa mai stiu cand vine executorul judecatoresc, daca poate veni inainte de incuviintarea executarii silite de catre instanta si cam cat dureaza aceasta ”operatiune” a executorului cu instanta. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

executare silita credit ifn ecaterina33 ecaterina33 buna ziua,am primit astazi fara alte adrese initiale:somatii,instiintare actiune in instanta o somatie de plata a unui debit de la IFN din 2004 care s-a ... (vezi toată discuția)
Acte pentru contestare executare silita Gabriela83 Gabriela83 Ce acte sunt necesare pentru contestarea unei decizii de executare silita in cazul prescrierii unei datorii? Care este procedura in aceasta situatie, ... (vezi toată discuția)
Contestatia suspenda executarea? Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Impotriva incuviintarii executarii silite am introdus in urma cu o saptamana contestatie la Judecatoria care a incuviintat cererea executorului, in favoarea ... (vezi toată discuția)