avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, partaj, custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, partaj, custodie copil

Buna ziua! Sunt un barbat de 33 de ani, casatorit din 2009, am o fetita de 1 an si 10 luni. Vreau sa divortez de sotia mea, cu care nu ma mai inteleg de mult timp. As vrea sa stiu in ce conditii pot divorta, ce sanse am sa mi se acorde mie custodia copilului si in ce conditii se va face partaj, daca va fi nevoie de unul. Mentionez ca sotia mea este la a doua casatorie, are un baiat din acea casatorie, si ca actiunea de divort a fost pornita de fostul sot.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:38, 7 Ianuarie 2013
multumesc
De unde pot obtine ordonanta presedintiala de care ati mentionat mai sus ?
Cerere catre instanta care judeca fondul dosarului (divort si autoritatea parinteasca), cu conditia sa existe si un astfel de dosar pe rol, in baza art..581 Cpc.

Instanta va dispune vremelnic un program de vizitare care sa asigure pastrarea relatiior firesti parinte-copil, pana la judecarea irevocabila a dosarului de dovort (avand in vedere ca acesta poate dura si 3 ani judecandu-se in fond, apel, recurs).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil potyi59 potyi59 Daca in septembrie 2011 este termenul de divort,pot cere o ordonanta prezidentiala pentu a putea sa-mi vizitez fetita si sa-mi petrec weekendul cu ea.Momentan ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor MihaiCL MihaiCL Buna seara. Am un prieten care a fost parasit de nevasta in urma cu 3 luni. Nevasta a luat cu ea copilul lor in varsta de un an. Prietenul meu nu doreste sa ... (vezi toată discuția)
Am o problema in legatura cu divortul gynutza_sweet gynutza_sweet sunt casatorita si am o fetita in varsta de 2 ani,nu ma mai inteleg cu sotul si il banuiesc de adulter. nu stiu ce sa fac,daca plec de la el si iau fetita cu ... (vezi toată discuția)