avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

O persoana casatorita de cativa ani decedeaza. Nu are ascendenti, nici frati, surori sau descendenti. Primele rude in viata ar fi 2 veri primari.Acestia afla dupa cateva luni de moartea persoanei si mai afla ca sotia ar fi insistat sa i se faca testament. Decedatul avea o avere frumoasa mostenita de la parinti si de la socrii ( mai fusese casatorit o data, sotia fiind decedata si neavand nici ea nicio ruda).
Cei 2 veri, singurii mostenitori, mai au vreo sansa sa deschida succesiune si sa atace testamentul?( n-a trecut 1 an de la moartea persoanei respective).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 22:25, 5 Ianuarie 2013
Se pot adresa unui notar daca nu s-a deschis succesiunea de pe urma defunctului urmand sa se dezbata succesiunea impreuna cu sotia defunctului sau instantei de judecata solicitand anularea testamentului in cazul in care exista motive fondate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2013
Alin Popescu, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Frate mostenitor? trueblack trueblack Am un frate vitreg dupa tata.A fost conceput cu o alta femeie in perioada in care tata era inca casatorit cu mama.Ulterior au divortat.Fratele poate sa ma ... (vezi toată discuția)