avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... investire sentinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

investire sentinta

As dori sa- mi spuneti : daca locuiesc in alt oras decit in cel in care a avut loc o judecata ,cum se poate obtine investirea cu titlu executoriu a unei sentinte altfel decit prin a ma prezenta la tribunalul aflat la sute de km.?Prin cerere trimisa prin posta ???sau alta varianta ? multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:56, 6 Ianuarie 2013
Este posibil sa incercati obtinerea titlului executoriu si prin posta urmand sa trimiteti in plic cu confirmare de primire pe adresa instantei sentinta in cauza insotita de taxa de timbru aferenta si de cererea tip, insa trebuie sa stiti ca depinde de conducerea fiecarei instante in parte intrucat de cele mai multe ori se prefera ca titlul executoriu sa fie inmanat personal partii sau reprezentantului acesteia, avand in vedere ca se elibereaza un singur titlu executoriu iar in cazul in care acesta s-ar "rataci" pe la oficiile postale, partea ar fi prejudiciata nemaiputand obtine alt titlu.

Puteti imputernici un avocat din orasul in care trebuie investit titlul care sa va reprezinte.
Trimiteti hotararea cu taxa de timbru aferenta impreuna cu o cerere
prin care solicitati investirea in care sa mentionati expres ca doriti
sa va fie comunicata hotararea investita cu formula executorie
cu motivarea distantei si ca este foarte greu sa va deplasati.
Nu veti obtine investirea decat daca va prezentati personal la registratura instantei sau imputerniciti un avocat ori dati o procura speciala unei persoane din acea localitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Original titlu executoriu oti oti Cum pot obtine originalul unei hotarari judecatoresti avand in vedere ca imi este necesara in procedura executarii silite si nu am investi hotararea t cu ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez taxa de timbru? horia2010 horia2010 instanta mi-a dat castig de cauza si a obligat partea adversa sa-mi plateasca taxa de timbru (pe care initial o platisem eu) cum recuperez banii? (vezi toată discuția)
Unde gasim model de cerere de incuviintare a executarii silite petrans petrans am nevoie de o astfel de cerere pentru un debitor ce nu a platit nici dupa dispunerea judecatoreasca definitiva (vezi toată discuția)