avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Poate fi dezmostenit un copil legitim ?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 23:07, 7 Ianuarie 2013
Moştenitorii rezervatari (printre care si copilul legitim) (legea le instituie un anumit drept special la moştenire, numit rezervă succesorală) vor avea dreptul să culeagă rezerva. Deci dreptul de a dezmoşteni anumite persoane este limitat, neputând să încalce această rezervă.
Dar se poate vinde averea si atunci nu mai are ce mosteni...
nu se poate si prin legat universal sa se incredinteze intreaga avere unor legatari?
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
codeck, utilizator
Nu. Rezerva succesorala este prevazuta de lege si nici macar defunctul prin testament nu poate dispune de ea.

Omul de pe zebra
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamente-succesiuni Butuc Ioan Butuc Ioan Tatal meu(decedat) mi-a lasat un testament olograf prin care-mi lasa toate bunurile imobile(teren arabil). De asemenea mama(decedata acum 4 luni) mi-a facut un ... (vezi toată discuția)
Mostenire teo2304 teo2304 as dori sa stiu,daca sotul are un copil dinaintea casatoriei,acest copil cum ar putea fi dezmostenit? (vezi toată discuția)
Testament perrla perrla Am citit astazi pe forum cateva spete si raspunsurile date acestora, insa nu prea am vazut consens in elaborarea acestora.#-o#-o As dori sa ma luminati in ... (vezi toată discuția)