avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inchiriere spatiu asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inchiriere spatiu asociatie

Pentru inchirierea unui spatiu comun al asociatiei de proprietari, in afara de aprobarea adunarii generale de ce mai este necesar.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:45, 6 Ianuarie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Iata ce spune Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.
Art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.
Trebuie acordul proprietarilor direct afectati de vecinatate.
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2013
ContSters241232, utilizator
petrisor dumitru a scris:

Pentru inchirierea unui spatiu comun al asociatiei de proprietari, in afara de aprobarea adunarii generale de ce mai este necesar.

Daca sunteti presedintele asociatiei, in prima adunare generala prezentati situatia spatiilor care ar putea fi inchiriate. Discutati si obtineti hotararea adunarii generale pentru inchirierea acestora. Apoi, pe masura ce apar solicitarile concrete de inchiriere, presedintele discuta in comitetul executiv si solicita acordul celor direct afectati (stanga dreapta, sus, jos) daca unii dintre acestia nu au participat la adunarea generala. Apoi incheie efectiv contractul si preda spatiul chiriasului, negociind pretul, conditiile...

Daca sunteti o persoana care solicitati, vreti sa luati cu chirie un spatiu comun din asociatie, discutati cu presedintele. Cu acesta incheiati contractul de inchiriere si presedintele stie daca are sau nu acordul adunarii generale, a vecinilor afectati....
Eu, daca as vrea un asemenea spatiu, asa as proceda. As solicita presedintelui acel spatiu.

Un proprietar perete cu spatiu comun al asociatiei, la ocupat abuziv, la inceputul darii in folosinta a blocului, folosind spatiul in interes personal. Binenteles ca el nu doreste
sa-si de-a acordul niciodata.
Majoritatea proprietarilor doreste inchirirea spatiului pentru realizarea de venituri
suplimentare la bloc.
Cum sa-l determinam, cu forta nu putem.
Cei de facut

Alte discuții în legătură

Pasi simpli de urmat pentru a inchiria uscatorul? bbking bbking din ce am citit pe acest forum, uscatorul nu poate fi vandut ci doar: inchiriat, concesionat sau dat in folosinta. administratorul asociatie nu prea a fost in ... (vezi toată discuția)
Legalitate decizie comitet executiv severinvlad severinvlad In blocul in care locuiesc, cele 3 camere de la ultimul etaj - fosta spalatorie si uscatorie - au fost ocupate de catre cativa proprietari fara a avea insa ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun doina99 doina99 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca pentru inchirierea unui spatiu comun (o parte din holul de de acces al blocului) este nevoie de votul majoritatii ... (vezi toată discuția)