severinvlad a scris:
In situatia creata, comitetul executiv a adoptat o hotarare
Comitetul executiv ia decizii si nu adopta hotarari. Hotararile se adopta in adunarea generala.
In ce scop folosesc vecinii dumneavoastra uscatoriile? S-au mutat in ele, locuiesc acolo ori le folosesc drept magazii?
Intr-o situatie asemanatoare noi am luat hotararea in adunarea generala ca toate spatiile comune (uscatorii, boxe..) sa fie inchiriate celor care le folosesc deja ori altora in situatia in care cei ce le ocupa nu accepta sa plateasca chiria.
Unul din spatii a fost mai greu de rezolvat pentru ca vecinul ce-l ocupa nu voia sa plateasca, nu voia sa incheie contract, voia doar sa-l foloseasca singur asa cum l-a folosit 20 de ani. Acest vecin are apartamentul perete in perete cu uscatorul iar conform legii trebuia si acceptul lui (pe langa hotararea adunarii generale) pentru inchiriere. Dar am gasit solutia:
Fiind spatiu comun l-am notificat in scris ca in termen de 10 zile sa puna la dispozitia asociatiei o cheie de la acel spatiu pentru a o multiplica si a da cate o cheie fiecarui proprietar de pe scara respectiva sa se foloseasca toti de uscator. Nu a vrut si-atunci am cumparat o yalla, am inlocuit yalla lui, am facut 30 de chei si-am inceput a le da vecinilor. Cativa si-au dus imediat in uscator cate o cutie, o geanta, o bicicleta veche...Asa l-am induplecat, a semnat contractul si plateste chirie cate 50 lei/luna de mai bine de 7 ani.