avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de studii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de studii

Buna ziua,
concediile de studii se acorda conform art 154 din CM doar pentru formare profesionala? Art mentionat nu prea face referire si la concediul de studii acordat pentru sustinerea examenelor studentilor din invatamantul superior ! Exista alta prevedere legala pentru acestia, se acorda la libera alegere a patronului , este platit sau nu functie de ce??
Multumesc pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:27, 6 Ianuarie 2013
Art. 54 C.mun. : Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

Concediile pentru formare profesională se pot acorda cu sau fără plată. Concediile fara plata pentru formare profesionala se acorda la solicitarea salariatului, pe perioada formarii profesionale pe care salariatul o urmeaza din initiativa sa.
Concediile cu plata pentru formare profesionala se acorda icazul in care angajatorul nu si-a respectat obligatia de a asigura pe cheltuiala sa participarea unui salariat la formare profesionala in conditiile prevazute de lege. Durata acestuia este de pana la 10 zile lucratoare sau de pana la 80 de ore.

De asemenea, in conditiile prevazute de ccm aplicabil sau de reg.intern al angajatorului , salariatii pot beneficia de concedii pentru formare profesională cu plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru sustinerea unui examen doctorm doctorm Buna ziua! As vrea sa stiu cate zile de concediu pot sa imi iau pentru sustinerea unui examen si daca concediul de studiu(perfectionare) reprezinta acelas ... (vezi toată discuția)
Concediu studii teofillaze teofillaze Tanar salariat intr-o banca ,, a statului roman\\", in anul II de doctorat ar avea nevoie de un an de concediu pentru finalizarea studiilor( anul III e ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru studii nadia1977 nadia1977 Buna, as dori sa stiu cate zile de co de studii platite se pot acorda de catre firma unde lucrez.Cat permite legea ? (vezi toată discuția)