avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de mostenitor

Salutare. Am si eu doua probleme si sper sa ma ajutati sa le rezolv.
1. Am apartamentul de la bunica cu act de donatie cu uzul fruc. Bunica a murit.
Mai trebuie sa fac si alte demersuri pentru titlul de proprietar sau actul in sine este titlul?
2. Prin taxa de succesiune am obtinut pamantul de la tata, cu hotararea tribunalului si frati de comun acord.
Mai trebuie sa fac si alte demersuri pentru titlul de proprietar sau actul in sine este titlul?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 14:53, 6 Ianuarie 2013
1. Sunteți proprietar încă de la donație. Până la data decesului bunica avea un drept de uzufruct, drept care s-a stins la decesul acesteia.
Scoateți un extras CF și vedeți cum apare acolo. Eventual va trebui să faceți o cerere la CF prin care să nu mai figureze dreptul de uzufruct al bunicii la sarcinile imobilului.

2. E la fel ca și la întrebarea de la 1. Mergeți la oficiul de cadastru și solicitați un extras CF al acelui teren. Vedeți acolo cine și cum figurează. Abia după ce vedeți cum e la CF puteți să vă faceți probleme (dacă eventual nu e așa cum ați vrea D-voastră).
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2013
Patrick_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil pe nume necunoscut Srb Srb La taxe si impozite nu mi-au primit banii pentru respectivul imobil nu se mai afla pe numele bunicii. Bunica de la care am cumparat, in urma cu 2 ani, acest ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. bunica mea și tatăl meu m-au înșelat în privința ... Ionicã Remus Ionicã Remus Bună ziua. Bunica mea și Tatăl meu m-au înșelat în privința locuinței mele. Aveam vârsta de 19 când am cumpărat o locuinta și am mers cu ... (vezi toată discuția)
Mostenirea bunicilor tirsanott tirsanott Este vorba despre o casa undeva la tara, care a apartinut bunicilor mei. Anul trecut a murit si bunica (in 2001 a murit bunicul) si casa a ramas goala. In 1997 ... (vezi toată discuția)