avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan

buna ziua.as vrea sa cer si eu niste lamuriri va rog. in data de 23.12.2012 am consumat o cantitate de alcool (4 beri si ceva) in decurs de 5 ore.adica de la 14:30 pana pe la 19, cand am fost rugat de maica-mea sa o transport pana la gara din localitate.pe drum insa l-am atins pe un individ cu oglinda pe mana, fara a-i provoca acestuia vreun fel de leziune.tipul, imediat a pus mana pe telefon si a sunat la 112 zicand ca sunt beat si am dat cu masina peste el si i-am rupt mana. bineanteles ca eu am oprit imediat dupa ce l-am atins si l-am intrebat daca are ceva.nu avea absolut nimic, si atunci vazand ca a dat telefon la politie m-am speriat si am plecat acasa #-o .la vreo o jumatate de ora a aparut si politia,m-a dus la sectia de politie si am suflat in etilotest avand o concentratie de alcool in aerul expirat de 0,42, apoi m-au dus dupa circa o ora la spital pentru recoltare de sange. mi-au luat 2 probe de sange la diferenta de o ora. acum as vrea sa va intreb: ce ar putea sa imi iasa la sange? ce as putea pati? cum sa procedez sau ce trebuie sa fac sa imi usurez situatia? mentionez ca individul a renuntat la acuzatii si nu mai are nici un fel de pretentii. cu el am rezolvat.restul?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 20:36, 7 Ianuarie 2013
Sunteti la limita dintre contraventie si infractiune. Depinde de valorile alcoolemiei din sange si daca cele doua valori ale alcoolemiei sunt in crestere sau descrestere. Nu aveti cum sa scapati de sanctiune (pedeapsa). Sa va fie invatatura de minte sa nu va mai urcati la volan dupa ce ati consumat bauturi alcoolice, indiferent de situatie.
Daca valorile probelor biologice sant peste limita legala,mai aveti o sansa cu calculul retroactiv al alcoolemiei.
adimihai a scris:

stie cineva cum sa fac sa scap cat mai usor? avand in vedere ca ei nu m-au prins conducand ci m-au luat de acasa pentru testul de alcoolemie? pot miza pe lucrul asta?
sau pe vreo greseala de-a lor?
va rooog ajutati-ma cu o idee!
trebuie sa existe vreo portita undeva.

Acum e cam târziu. Poate trebuia să le spuneți polițiștilor când au venit acasă la D-voastră că ați consumat băuturi alcoolice după ce ați ajuns acasă și nu înainte, iar în acest caz poate că nu s-ar mai fi ajuns la recoltarea probelor de sânge.
Acum e târziu pentru că se va face calculul retroactiv al alcoolemiei și se va dovedi că ați consumat înainte de ora când a avut loc incidentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba de sange dupa consum alcool cica elena cica elena E normal ca sa iese la sange alcoolemie de 0,9 dupa ce la alcooltest a iesit 0,02?Daca da in ce context poate iesi asa?Cat alcool putea avea in sange persoana ... (vezi toată discuția)
Alcool Tibi 86 Tibi 86 Am fost prins cu o alcolemie de 0.43, am dat probe de sange cat imi iese daca am baut 4 beri (vezi toată discuția)
Accident rutier (alcoolemie) alexteo19 alexteo19 Buna seara , pe data de 01.01.2011 am avut un accident soldat doar cu ranirea mea , un accident rutier considerat grav, am fost transportat la spital cu ... (vezi toată discuția)