avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Daca sotul si-a cumparat o masina in timpul divortului acesta poate reprezenta un bun comun?Va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:01, 8 Ianuarie 2013
Pana la pronuntarea divortului irevocabil, sunteti casatoriti, iar bunul cumparat in timpul casatoriei e comun. Puteti cere partajul bunului, probabil ca sotul va putea dovedi ca nu ati contribuit la achizitionarea bunului.
Daca a fost cumparat acel bun in timpul casatoriei este considerat bun comun si acela care sustine ca ii apartine in mod exclusiv trebuie sa dovedeasca in fata instantei ca ii apartine in mod exclusiv.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere partaj deucu consulting deucu consulting speta e urmatoarea;dna x introduce actiune de divort care pana in prezent nu este definitiva si irevocabila,povestea este lunga dna fiind plecata din tara,are ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune alin7 alin7 1.Se considera bun comun un teren daca a fost cumparat inainte de casatorie cu antecontract de vanzare cumparare incheiat la notariat cu pretul platit ... (vezi toată discuția)
Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)