avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... anularea procesului verbal auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

anularea procesului verbal auto

buna seara! ce lege anuleaza un proces verbal auto atunci cand politistul greseste nr masinii?am primit amenda pt depasire vitezei regulamentare ,am depus contestatie .amenda a fost luata pe 02 01 .2012 a doua infatisare este pe 15 01.2013. multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2013
Alin Popescu, administrator
Procesul verbal de contraventie intocmit de un agent de politie poate fi anulat introducand o actiune de contestare in termen de 15 zile la judecatoria la care este arondat locul savarsirii contraventiei.
OG 2/2001 la art. 17, prevede ca un proces verbal de consideratie este anulat daca nu contine urmatoarele informatii:
1.prenumele si calitatea agentului constatator;
2.numele si prenumele contravenientului;
3.fapta savarsita de contravenient;
4.datei comiterii faptei;
5.semnatura agentului constatator.

"Nulitatea se constata si din oficiu".
am contestat procesul verbal imediat dar primul termen a fost pe 06.11.2012 iar a doua infatisare are loc pe 15 .01 2013.judecatorul a spus sa aduc copie dupa contractul de leasing pt ca atunci era in leasing masina
Pentru motivul prezentat de dvs nu aveti sanse sa se anuleze PV de contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie in alb elenalu elenalu Tatal meu a fost oprit undeva in tara pt.depasirea vitezei legale(a fost luat cu radarul). Dupa ce si- dat datele politistului care l-a oprit , a stat sa i se ... (vezi toată discuția)
Adresa gresita pv. Atti89 Atti89 Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces-verbal - data gresita llaurescu llaurescu Buna! In data de 11.12.2008, am fost sanctionat de catre un agent de circulatie, pentru defectiuni la sistemul de iluminat (pozitii). Problema e ca ... (vezi toată discuția)