buna seara! ce lege anuleaza un proces verbal auto atunci cand politistul greseste nr masinii?am primit amenda pt depasire vitezei regulamentare ,am depus contestatie .amenda a fost luata pe 02 01 .2012 a doua infatisare este pe 15 01.2013. multumesc!
Procesul verbal de contraventie intocmit de un agent de politie poate fi anulat introducand o actiune de contestare in termen de 15 zile la judecatoria la care este arondat locul savarsirii contraventiei.
OG 2/2001 la art. 17, prevede ca un proces verbal de consideratie este anulat daca nu contine urmatoarele informatii: 1.prenumele si calitatea agentului constatator;
2.numele si prenumele contravenientului;
3.fapta savarsita de contravenient;
4.datei comiterii faptei;
5.semnatura agentului constatator.
"Nulitatea se constata si din oficiu".
am contestat procesul verbal imediat dar primul termen a fost pe 06.11.2012 iar a doua infatisare are loc pe 15 .01 2013.judecatorul a spus sa aduc copie dupa contractul de leasing pt ca atunci era in leasing masina
Adresa gresita pv.
Atti89
Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita ... (vezi toată discuția)