avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sentinta neexecutata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sentinta neexecutata

va expun aspecte din cazul unei cunostinte care lucreaza in invatamant si in decembrie 2008 a obtinut o sentinta definitiva si executorie pentru plata concediului de odihna neefectuat. desi a solicitat in repetate randuri sa i se plateasca suma castigata in instanta, au fost invocate tot felul de motive pentru a nu se face acest lucru. mai intai, ca sentinta e recurata, ca urmare sa astepte finalul procesului. sentinta a fost recurata, rejudecata, iar la 20 mai 2010 a fost din nou castigata suma, definitiv si irevocabil. dar nici acum platile nu au inceput, desi persoana in cauza nu mai lucreaza in acea institutie ( e vorba de o institutie bugetara, in invatamant) si acum motivele sunt ca ar trebui sa i se aplice niste ordonante care impun esalonarea platilor salariale castigate in instante. ce procedura ar putea urma, avand in vedere ca la conducerile succesive ale institutiei s-au depus mai multe notificari si cereri de executare, dar de fiecare data contabila sefa refuza sa puna cf-ul , spunand ca dupa ea nu ar fi legala o asemenea plata, din cauza acelor ordonante ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:26, 18 Ianuarie 2013
Plata se va putea face , dar esalonat potrivit OUG nr.71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar
Daca veti observa atent datele, veti putea constata ca sentinta a fost definitiva si executorie in decembrie 2008, a fost comunicata si s-a solicitat executarea inainte de aparitia OUG 71, care nici macar nu ia in calcul perioada respectiva. OUG 71 a fost modificata succesiv prin inca 2 OUG, care nu se refera niciuna la sentinte din perioada mentionata. Ultima dintre acestea este datata cu 20 mai si intra in vigoare la data publicarii in MOF, la diferenta de timp suficienta ca sa nu aiba efect asupra sentintei din 20 mai 2010... Aici cred ca e o gresita aplicare a acestor OUG. Ce se poate face ? In plus, cazul nu se incadreaza in categoria celor care cer diferente salariale, e un caz singular, compensare in bani a concediului neefectuat, care, daca nu a fost facuta prin sentinta judecatoreasca, trebuia sa se faca la parasirea institutiei, integral...
Indemnizatia aferenta CO neefectuat intra in categoria drepturilor salariale si , prin urmare, face obiectul OUG nr.71/20009...

... la 20 mai 2010 a fost din nou castigata suma, definitiv si irevocabil ....


Despre ce este vorba?

parerea mea este ca, sentinta asta nu era vizata de niciuna din ordonantele care esaloneaza plati, ele au fost aplicate abuziv. contabila este cea care refuza sa faca platile, de la data la care s/au castigat procesele astea, s-au schimbat vreo 4 sefi in institutie, notificarile doamnei au fost directionate tot spre contabilitate, dar acolo se refuza plata pe motiv ca vor sa aplice 71 si nu recunosc ca sentinta a fost data cu mult inainte. ce ar fi mai potrivit aici: sa revina la instanta pentru a se preciza daca trebuie sau nu aplicate ordonatele alea, sa ceara executare silita, sa faca plangere penala impotriva contabilei ? va dau si alte detalii, daca se poate.
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2013
marespatricia, utilizator
Va-m intrebat ce este cu data de 20.05.2010 despre care ati afirmat la 20 mai 2010 a fost din nou castigata suma, definitiv si irevocabil ....

Au fost doua procese ? ... sau ce s-a intamplat? .. dati-ne pe scurt firul litigiului pana la pronuntarea hotararii irevocabile.

Alte discuții în legătură

Sentinte neexecutate - drepturi salariale ralucav60 ralucav60 Avem o sentinta definitiva si executorie din 2008, pentru plata unor drepturi salariale. Nu a fost executata, pe motiv ca nu scrie in sentinta ca este si ... (vezi toată discuția)
Oug 71/2009 raduburcea raduburcea Buna seara! Am o nelamurire vis-a-vis de aplicarea celebrei OUG 71/2009 care prevede reesalonarea platii unor drepturi banesti castigate in instanta. Mai ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii definitive OlDumitra OlDumitra Doua intrebari : 1. in urma unui proces cu o institutie am castigat la Curtea de Apel in anul 2012. Deşi Decizia definitiva si irevocabila este dată în ... (vezi toată discuția)