avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sentinta neexecutata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sentinta neexecutata

va expun aspecte din cazul unei cunostinte care lucreaza in invatamant si in decembrie 2008 a obtinut o sentinta definitiva si executorie pentru plata concediului de odihna neefectuat. desi a solicitat in repetate randuri sa i se plateasca suma castigata in instanta, au fost invocate tot felul de motive pentru a nu se face acest lucru. mai intai, ca sentinta e recurata, ca urmare sa astepte finalul procesului. sentinta a fost recurata, rejudecata, iar la 20 mai 2010 a fost din nou castigata suma, definitiv si irevocabil. dar nici acum platile nu au inceput, desi persoana in cauza nu mai lucreaza in acea institutie ( e vorba de o institutie bugetara, in invatamant) si acum motivele sunt ca ar trebui sa i se aplice niste ordonante care impun esalonarea platilor salariale castigate in instante. ce procedura ar putea urma, avand in vedere ca la conducerile succesive ale institutiei s-au depus mai multe notificari si cereri de executare, dar de fiecare data contabila sefa refuza sa puna cf-ul , spunand ca dupa ea nu ar fi legala o asemenea plata, din cauza acelor ordonante ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:26, 18 Ianuarie 2013
s-au depus cereri si notificari la sediul angajatorului.
Eu am vorbit de plangerea penala care nu se depune la angajator .. in acest sens, dupa expirarea acelei perioade de 15 zile prevazute de art.261 C.mun., angajata/ul avea la dispozitie inca 2 luni pentru a depune plangerea penala de la aceasta data ...
inteleg. nu, nu cred ca a depus-o. probabil si ca sa nu existe si presiuni/hartuire ulterior. mi-a spus ca s-a gandit la asta doar atunci cand a constatat ca nici dupa plecarea din institutie nu i se platesc drepturile.
Sa incerce sa depuna acea plangere penala ....poate va avea succes cand angajatorul va observa ca este chemat sa dea cu subsemnatul ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinte neexecutate - drepturi salariale ralucav60 ralucav60 Avem o sentinta definitiva si executorie din 2008, pentru plata unor drepturi salariale. Nu a fost executata, pe motiv ca nu scrie in sentinta ca este si ... (vezi toată discuția)
Oug 71/2009 raduburcea raduburcea Buna seara! Am o nelamurire vis-a-vis de aplicarea celebrei OUG 71/2009 care prevede reesalonarea platii unor drepturi banesti castigate in instanta. Mai ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii definitive OlDumitra OlDumitra Doua intrebari : 1. in urma unui proces cu o institutie am castigat la Curtea de Apel in anul 2012. Deşi Decizia definitiva si irevocabila este dată în ... (vezi toată discuția)