avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sentinta neexecutata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sentinta neexecutata

va expun aspecte din cazul unei cunostinte care lucreaza in invatamant si in decembrie 2008 a obtinut o sentinta definitiva si executorie pentru plata concediului de odihna neefectuat. desi a solicitat in repetate randuri sa i se plateasca suma castigata in instanta, au fost invocate tot felul de motive pentru a nu se face acest lucru. mai intai, ca sentinta e recurata, ca urmare sa astepte finalul procesului. sentinta a fost recurata, rejudecata, iar la 20 mai 2010 a fost din nou castigata suma, definitiv si irevocabil. dar nici acum platile nu au inceput, desi persoana in cauza nu mai lucreaza in acea institutie ( e vorba de o institutie bugetara, in invatamant) si acum motivele sunt ca ar trebui sa i se aplice niste ordonante care impun esalonarea platilor salariale castigate in instante. ce procedura ar putea urma, avand in vedere ca la conducerile succesive ale institutiei s-au depus mai multe notificari si cereri de executare, dar de fiecare data contabila sefa refuza sa puna cf-ul , spunand ca dupa ea nu ar fi legala o asemenea plata, din cauza acelor ordonante ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:26, 18 Ianuarie 2013
La data respectiva era in vigoare alta OUG ... faptul ca din 2010 si pana in prezent nu s-a pus in executare hotararea judecatoreasca poate constitui motiv de plangere penala.
si utlima intrebare: dar pentru faptul ca sentinta din 2008, definitiva si executorie, nu a fost pusa in executie la termenul potrivit, independent de recurs, ci i s-a conditionat (verbal, ce-i drept) doamnei, executarea sentintei de pronuntarea recursului, asta nu constituie motiv de plangere penala ?
Acea decizie la care va referiti nu mai trebuie luata in calcul , intrucat procesul s-a rejudecat . ce se ia in calcul este doar decizia din 20.05.2010 ... iar termenul pentru plangerea penala a cam expirat ...daca tot va referiti la ea.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
chiar daca au fost depuse de atunci mai multe cereri de executare si notificari ? cam din 6 in 6 luni ?? inclusiv cand doamna a plecat din institutie ?
S-a depus plangerea penala la vremea respectiva ?

Alte discuții în legătură

Sentinte neexecutate - drepturi salariale ralucav60 ralucav60 Avem o sentinta definitiva si executorie din 2008, pentru plata unor drepturi salariale. Nu a fost executata, pe motiv ca nu scrie in sentinta ca este si ... (vezi toată discuția)
Oug 71/2009 raduburcea raduburcea Buna seara! Am o nelamurire vis-a-vis de aplicarea celebrei OUG 71/2009 care prevede reesalonarea platii unor drepturi banesti castigate in instanta. Mai ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii definitive OlDumitra OlDumitra Doua intrebari : 1. in urma unui proces cu o institutie am castigat la Curtea de Apel in anul 2012. Deşi Decizia definitiva si irevocabila este dată în ... (vezi toată discuția)