avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... noul cod rutier 2013 probleme cu varsta legala !
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

noul cod rutier 2013 probleme cu varsta legala !

buna ziua. am o mica problema cu intrarea in vigoare a noului cod rutier, si anume varsta legala pentru cat. c ,c+e .18 ani impliniti dupa actualul cod , 21 dupa 19 ianuarie cand v-a intra in vigoare noul cod rutier.
eu am 19 ani , de curand (pana sa se anunte schimbarea codului rutier)am inceput scoala de sofer cat.b,c,c+e. am luat b-ul , am facut toate orele pentru categoriile c si c+e(bani platiti) ghinion , am picat c-ul . dupa 15 zile de asteptare ma pod duce la reprogramare pe 19 ianuarie (sambata,nu se lucreaza) deci pe 21 . nedumerirea mea este : ce se va intampla cu mine si cu ceilalti aflati in situatia mea ? mentionez: nici dna. comandant a drpciv prahova nu mi-a putut da un raspuns concret "vom vedea"#-o . Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
alexamrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:50, 11 Februarie 2013
Cred este ca vorba despre varsta implinita la data sustinerii examenului pentru obtinerea permisului si nu despre varsta de la data inceperii Scolii de soferi ..
..... si ce se intampla cu cei care nu au 21 de ani , dar pana sa intre in vigoare legea au platit si au terminat scoala de soferi fara a apuca sa sustina examenul?
raspunsul este foarte simplu. legea nu are caracter retroactiv. prin urmare, daca ti-ai depus dosarul ptr obtinerea categ. C inainte de intrarea in vigoarea a modificarilor oug 195, vei sustine examenul ptr obtinerea cat. C conform prevederilor in vigoare la data depunerii dosarului.
limita de varsta prevazuta in oug se refera la varsta implinita la data depunerii dosarului ptr urmarea scolii de soferi.
de ex. nu poti urma scoala de soferi ptr categ. B daca ai varsta de 17,5 ani impliniti, scoala se face numai dupa 18 ani impliniti.
baiatul meu are 19 ani a luat B-ul in 2012,acum o saptamina a luat C-ul iar acum citeva zile a picat traseul la E.ne-am interesat si am aflat ca odata platita scoala mergi asa inainte.Noul cod rutier se aplica celor care incep scoal de soferi din data de 19 ianuarie 2013.
Ar fi bine dar nu este asa , cel putin la mine in Suceava . Si eu ma scald in aceiasi mocirla :( am picat traseul la CE pe 12.01.2013 . Am mers pe 08.02.2013 sa imi depun actele pentru o noua programare la oras la CE si am fost respins de un DOMN care nu-si putea duce curu de cate saorme a mancat ca nam varsta eu avand 19 ani . Am mers si la comandant care tot asa ca nam varsta . Pf nustiu cum e in alta parte chiar va rog sa-mi ziceti . Eu am mers oleaca mai departe , am facut cerere inregistrata sa mi se explice in baza carei legi se comite acest abuz , ca doar stiu si ei ca e abuz , nu prea lea venit bine la stomac , dar astept sa vad ce raspuns primesc ca sa pot actiona in INSTANTA , . Multi imi spun ca nu mai iau carnet ca na mam pus cu ei , dar daca toti tacem ce se alege din tarisoara asta , nimic . E dreptu nostru .

Alte discuții în legătură

Schimbare codul rutier danam82 danam82 am o cunostiinta care a inceput scoala de soferi in octombrie 2012 pentru obtinerea categoriilor C CE. Persoana in cauza nu a sustinut inca examenul. mentionez ... (vezi toată discuția)
Obtinerea permisului cat.d danpaul danpaul buna sper sa ma poata ajuta cineva cu un raspuns Daca inca nu am impliniti 24 de ani si am fost inscris la scoala de soferi pentru cat.D inainte de 19 ... (vezi toată discuția)
Permise categ.c , ce laura_laura1969 laura_laura1969 Ce se intampla cu cei care,la data intrarii in vigoare a noii legi,respectiv 19.ian.2013,sunt in curs de scolarizare si au sub 21 ani?Spre exemplu,fiul meu,in ... (vezi toată discuția)