avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Castigarea unui proces... cum recuperez bani?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Castigarea unui proces... cum recuperez bani?

Buna ziua,
Printr-o sentinta civila, care a fost data la inceputul luni octombrie 2012, am castigat procesul, in sentita este scris ca obliga parata sa plateasca reclamantului cheltuieli de judecata in suma de XXXX lei. cum intru in posesia acestei sume ?
De mentionat: s-a facut recurs din partea lor, trebuie sa astept sa se judece si recursul apoi intru in posesia banilor?

Alta intrebare catre dumneavoastra : In cat timp au voie sa faca recurs?
In sentinta civila scrie jos : Pronuntata in sedinta publica din 02.10.2012 iar pe portal just.ro vad ca au facut recurs in data de 05.11.2012. si nici acuma nu s-a afisat data cand se va judeca recursul ...
Vad ca e trecut de 30 de zile calendaristice de cand au depus recursul... recursul in cat timp se face?

Am postat in aceasta rubrica deoarece procesul face parte din dreptul munci.

Revin cu alte detalii :
Obliga parata sa plateasca reclamantului , cu titu de despagubiri, o suma egala cu salariile indexate , majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat , incepand cu data de XX si pana la data reintegrari efective a reclamatului.

Aceste salarii cum se calculeaza exact, idexate, majorate si reactualizate?
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
Larrry, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 31 Ianuarie 2013
Ce fel de litigiu a fost ? .. ati obtinut numai plata cheltuielilor de judecata?
~ Conținut șters la cerere ~
a fost in litigiu de munca,

-am castigat anularea deciziilor care rezultau demisia mea.
-am castigat cheltuieli de judecata,
-reintegrarea pe functia detinuta anterior si plata salariilor aferente pe perioada cat s-a desfasurat procesul (10 luni)
-obligarea plati salariului restant aferent unei luni din 2012 dinaintea desfaceri contractului de munca,

Jos pe sentinta civila mai scrie :
Cu drept de recurs in 10 zile de la comunicare.
Daca s-a facut recurs, veti putea incasa acesti bani, numai dupa solutionarea recursului, daca hotararea de la fond va fi mentinuta (acest lucru inseamna ca trebuie respins recursul partii adverse). Procedura in cazul declararii recursului este ca, Tribunalul va inainta dosarul Curtii de Apel, care va inregistra acest dosar si va stabili in mod aleatoiu termenul de judecata. Dupa fixarea acestui termen, oricum veti primi citatie si dvs. Interesati-va la Curtea de Apel in raza careia se afla Tribunalul care a judecat cauza sa vedeti daca a intrat acest dosar si daca s-a stabilit termenul de judecata.
@ Larrry
In acest sens, fiind vorba despre un litigiu de munca aveti urmatoarele psoibilitati:
- fie puneti in executare hotararea, sub riscul intoarcerii executarii daca in recurs veti pierde

- fie asteptati judecarea recursului.

Termenul de recurs se calculeaza de la data de cand s-a primit hotararea primei instante.

p.s.
hotararile pronuntate, in prima instanta , in litigiile de munca sunt executorii .. prin urmare, nu trebuie sa fie irevocabile pentru a fi puse in executare.

Alte discuții în legătură

Divort in apel catalin2012 catalin2012 Buna ziua ! La termenul din 29.10.2012 a ramas in pronuntare pentru 05.11.2012 , iar judecatoarea mi-a spus sa depun concluzii scrise in termen de 5 zile ... (vezi toată discuția)
Perioada de recurs szebeni arthur szebeni arthur dupa discutiile in fond in cadrul unui proces civil judecatorul a acceptat cererea partii adverse de a da sentinta in 7 zile,unde gasesc eu sentinta ptr a ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna ? AlexGM AlexGM E un proces civil, la care cred ca s-a terminat. Contestasem un proces verbal al Politiei Rutiere. Asteptam ca pronuntarea sa vina prin posta, numai ca vad ca ... (vezi toată discuția)