avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Castigarea unui proces... cum recuperez bani?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Castigarea unui proces... cum recuperez bani?

Buna ziua,
Printr-o sentinta civila, care a fost data la inceputul luni octombrie 2012, am castigat procesul, in sentita este scris ca obliga parata sa plateasca reclamantului cheltuieli de judecata in suma de XXXX lei. cum intru in posesia acestei sume ?
De mentionat: s-a facut recurs din partea lor, trebuie sa astept sa se judece si recursul apoi intru in posesia banilor?

Alta intrebare catre dumneavoastra : In cat timp au voie sa faca recurs?
In sentinta civila scrie jos : Pronuntata in sedinta publica din 02.10.2012 iar pe portal just.ro vad ca au facut recurs in data de 05.11.2012. si nici acuma nu s-a afisat data cand se va judeca recursul ...
Vad ca e trecut de 30 de zile calendaristice de cand au depus recursul... recursul in cat timp se face?

Am postat in aceasta rubrica deoarece procesul face parte din dreptul munci.

Revin cu alte detalii :
Obliga parata sa plateasca reclamantului , cu titu de despagubiri, o suma egala cu salariile indexate , majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat , incepand cu data de XX si pana la data reintegrari efective a reclamatului.

Aceste salarii cum se calculeaza exact, idexate, majorate si reactualizate?
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
Larrry, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 31 Ianuarie 2013
Mai am o intrebare destul de urgenta :

Cand firma a facut recurs, a depus si niste acte, sau documente care sa justifice ca s-a judecat ceva gresit ? sau doar o cerere in care scrie recurs ?

De ce vreau sa stiu asta....pentru ca vreau sa ajung si eu in posesia lor (daca sunt la avocat sau ratacite pe undeva) pentru a ma putea apara....LOCIG NU?

sigur au mai inventat vreo decizie, sau vre-un act, pe care sigur pot doveti ca e fabricat special pentru recurs....

L-am sunat si astazi pe avocat dar nu mi-a rapsuns nici mesaj nu mi-a dat ....
Mi se pare lipsa de respect din partea lui.
O sa-i dau maine dimineata sms sa stie ca pe 31 avem proces la curtea de apel, si ca o sa fiu prezent la proces sa faca cumva sa vina la proces.
S-a formulat recurs .. in recurs , singurele probe admisibile sunt inscrisurile .. astfel incat, in sustinerea cererii posibil ca a depus si anumite acte ... un exemplar de pe cerere si copii de pe actele depuse trebuiau sa le primiti si dvs...
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
S-a cerut iarasi amanarea pentru recitirea recursului Formulat TOT DE EI, au cerut sa il mai reciteasca odata ... nu mai inteleg nimic .... in fine, luna viitoare sper sa fie finalul,

In prima sentinta civila scrie "Cu drept de recurs in 10 zile de la comunicare."

Vreau sa va intreb exact, cum se calculeaza cele 10 zile?

Se iau in calcul si sambata, duminica? sau zilele declarate libere legale de stat ? Cum se calculeaza?

Eu ma gandesc ca din momentul cand este stampila plicului care arata cand s-a primit sentinta civila, numar 10 zile, cu tot cu sambata, duminica si alte sarbatori legale....
Cele 10 zile incep sa curga de la data la care s-a primit hotararea primei instantei .. insa in calcul nu intra nici prima zi cand incepe si nici ultima zi care se termina.

De exemplu, hotararea este primita in data de 06.01.2013 .. termenul de 10 zile incepe sa curga din data de 07.01.2013 , iar ultima zi de depunere a recursului este data de 17.01.2013.

Sunt zile libere , adica calendaristice ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in apel catalin2012 catalin2012 Buna ziua ! La termenul din 29.10.2012 a ramas in pronuntare pentru 05.11.2012 , iar judecatoarea mi-a spus sa depun concluzii scrise in termen de 5 zile ... (vezi toată discuția)
Perioada de recurs szebeni arthur szebeni arthur dupa discutiile in fond in cadrul unui proces civil judecatorul a acceptat cererea partii adverse de a da sentinta in 7 zile,unde gasesc eu sentinta ptr a ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna ? AlexGM AlexGM E un proces civil, la care cred ca s-a terminat. Contestasem un proces verbal al Politiei Rutiere. Asteptam ca pronuntarea sa vina prin posta, numai ca vad ca ... (vezi toată discuția)