avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Castigarea unui proces... cum recuperez bani?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Castigarea unui proces... cum recuperez bani?

Buna ziua,
Printr-o sentinta civila, care a fost data la inceputul luni octombrie 2012, am castigat procesul, in sentita este scris ca obliga parata sa plateasca reclamantului cheltuieli de judecata in suma de XXXX lei. cum intru in posesia acestei sume ?
De mentionat: s-a facut recurs din partea lor, trebuie sa astept sa se judece si recursul apoi intru in posesia banilor?

Alta intrebare catre dumneavoastra : In cat timp au voie sa faca recurs?
In sentinta civila scrie jos : Pronuntata in sedinta publica din 02.10.2012 iar pe portal just.ro vad ca au facut recurs in data de 05.11.2012. si nici acuma nu s-a afisat data cand se va judeca recursul ...
Vad ca e trecut de 30 de zile calendaristice de cand au depus recursul... recursul in cat timp se face?

Am postat in aceasta rubrica deoarece procesul face parte din dreptul munci.

Revin cu alte detalii :
Obliga parata sa plateasca reclamantului , cu titu de despagubiri, o suma egala cu salariile indexate , majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat , incepand cu data de XX si pana la data reintegrari efective a reclamatului.

Aceste salarii cum se calculeaza exact, idexate, majorate si reactualizate?
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
Larrry, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 31 Ianuarie 2013
avluca a scris:

Ca sa puneti in executare o hotarare judecatoreasca ca acea hotarare sa fie definitiva si irevocabila .
Avand in vedere ca in cauza partea adversa a declarat recurs , abia dupa judecarea caii de atac , si daca solutia ramane neschimbata , veti putea pune in executare hotararea .
Recursul se declara in 15 zile de la comunicarea hotararii .
Cat priveste termenul de judecata a recursului , acesta depinde de cat de incarcat este rolul , oricum , o sa fiti citat .
Intre timp , puteti sa verificati pe portal , dar la instanta care judeca recusul .

Gata am inteles exact,
Dar tot nu inteleg cum este cu recursul ...deoarece au trecut mai bine de 30 de zile
pe portal pe 02.10.2012 : Solutie :Admite contestatia,
iar sus la cai de atac: Tip acţiune Recurs, Data declarare : 05/11/2012
......
In data de 05.11.2012 s-a depus recursul ... prin urmare, Tribunaul va inainta Curtii de Apel dosarul impreuna cu recursul formulat .. de la Curtea de apel veti primi citatie cand va fi primul termen de judecata.
Va multumesc pentru raspusuri si pentru interesuul manifestat.

Revin cu intrebarea referitoare la recurs:

Jos pe sentinta civila mai scrie :
Cu drept de recurs in 10 zile de la comunicare. (asta fiind in data de 02.10.2012)
cai de atac: Tip acţiune Recurs, Data declarare : 05/11/2012

Din data de 02.10.2012 pana in 05.11.2012 sunt mai mult de 10 zile
Ma gandesc ca sentinta civila a fost trimisa prin posta, nu a facut mai mult de 5 zile lucratoare, dupa calcule recursul a fost facut mai tarziu de 10 zile,

Ori sentinta a ajuns la ei aproximativ datei de 01.11.2012 ...ca sa poata face recurs altfel ceva nu e ok...
Trebuie vazuta data cand a primit hotararea Tribunalului .. nu se ia in considerare data promuntarii, ci data comunicarii.
Am un avocat.... dumnezeu cu mila .... daca nu-mi spuneati sa caut la curtea de apel pe portal nu stiam cand se judeca recursul asteptam mult si bine....deja s-a judecat dar s-a amanat Solutie: Pentru lipsă de apărare. ......

INTREBARE PENTRU TOATA LUMEA : AVOCATI DOAR IAU BANI LA INCEPUTUL PROCESULUI SI APOI NU MAI RASPUND LA TELEFON SAU AMANA INTERMINABIL ORICE INTALNIRE CU CLIENTUL ????

Mie unul mi se pare lipsa de profesionalism din partea avocatului care l-am platit sa ma reprezinte.
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
Larrry, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort in apel catalin2012 catalin2012 Buna ziua ! La termenul din 29.10.2012 a ramas in pronuntare pentru 05.11.2012 , iar judecatoarea mi-a spus sa depun concluzii scrise in termen de 5 zile ... (vezi toată discuția)
Perioada de recurs szebeni arthur szebeni arthur dupa discutiile in fond in cadrul unui proces civil judecatorul a acceptat cererea partii adverse de a da sentinta in 7 zile,unde gasesc eu sentinta ptr a ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna ? AlexGM AlexGM E un proces civil, la care cred ca s-a terminat. Contestasem un proces verbal al Politiei Rutiere. Asteptam ca pronuntarea sa vina prin posta, numai ca vad ca ... (vezi toată discuția)