avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere art 65 (1)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere art 65 (1)

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs in legatura cu o persoana concediata in baza articolului 65 (1) Codul Muncii. Mentionez ca nu este vorba de concediere colectiva. Ma intereseaza sa stiu de ce restrictii ma lovesc la angajariile viitoare pentru acelasi post. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 13:29, 7 Februarie 2009
Nu aveti de ce sa va loviti de vreo restrictie la angajarile viitoare. Concedierea in baza art.65 alin.1 C.mun. face parte din concedierile care au loc pentru motive care nu tin de persoana salariatului , de exemplu : dificultati economice, falimentul angajatorului, restructurari, reorganizare judiciara etc.
Nu va afecteaza cu nimic desfacerea CIM in baza art 65 alin 1 codul muncii.
Momentan, prin aceasta incetare a contractului individual de munca beneficiati de salarii compensatorii si ajutor de somaj (daca aveti minim 12 luni lucrate din ultimele 24 luni).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila incetarea cim cf. art. 55 lit.c in ultima zi de preaviz? ContSters146823 ContSters146823 Daca angajatul in ultima zi de preaviz cere desfiintarea CIM cu acordul partilor, preavizul fiind dat in conformitatae cu art 65-68 , este corect sa-i incetam ... (vezi toată discuția)
Concedierea colectiva elenadragoi2008 elenadragoi2008 salut, firma la care lucrez se inchiriaza iar patroni noi ne preiau pe unii dintre noi, iar ceilalti intra in somaj, va rog sa imi spuneti ce drepturi avem, ... (vezi toată discuția)
Modificare functie kittyanemarie kittyanemarie Lucrez la o multinationala in baza unui contract colectiv de munca, societate care momentan este in plin proces de reorganizare.Ca urmare a acestui fapt, am ... (vezi toată discuția)