avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Rate neachitate
Discuție deschisă în Executare silită

Rate neachitate

Buna ziua,
Am o executare silita pentru rte neachitate , m-am intalnit cu executorul la birou am declarat ca am doar o masina pe numele meu , opel corsa di 1997 am incheiat un act prin care eu voi achita o anumita suma lunar , am achiat cand am putut dar de vreo 3 luni nu am putut achita si am primit iar somatie , eu nu am serviciu, am o firma Intreprindere individuala - coafura frizezie , dar fiind la inceput lumea nu prea are incredere si acum pe perioada iernii este inchis ( apa inghetata, fara caldura) . O sa iincep sa mai achit cand voi avea bani si poate rezolv cu serviciul . Am 47 de ani .
Care este totusi intrebarea? Ce va fi executat? Avand in vedere ca aveti un bun in patrimoniu, probabil acesta. Daca realizati venituri din activitatea desfasurata vor fi executate veniturile realizate, bineinteles in cuantumul legal de 1/3 din totalul acestora.
Multumesc pentru raspuns. In actul pe care l-am semnat cand m-am intalnit cu executorul, s-a specificat ca masina nu poat fi garantie pentru ca nu este in stare de functionare, veniturile din firma sunt minime , sunt luni in care nu realizez decat 100- 150 lei sau chiar mai putin.. Ce se va intampla pana in momentul cand o sa-mi gasesc serviciu , sper sa se intample cat mai repede? Daca achit in ffiecare luna o suma cat de mica , o sa mai primesc acele somatii care vin ? As mai avea o intrebare , mama are 2 hectare pamant , se dau fonduri europene in fiecare an , dar o reprezint eu , banii ii folosim la lucrul in fiecare vara, este posibil sa -mi opreasca si din acesti bani atunci cand intra in cont ( contul este la alta banca pe numele meu)?
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
Subcinschi, utilizator
Somatie veti primi daca nu achitati cuantumul sumei, aceasta este procedura. Le veti primi pana cand executorul va constata ca nu are ce sa execute silit la dumneavoastra si va trimite creditorului inapoi titlul executoriu in baza caruia a inceput procedura de executare silita.
Nu vi se vor lua banii pe care mama dumneavoastra ii primeste ca urmare a detinerii terenului deoarece datoria o aveti dumneavoastra, nu mama. Chiar daca o reprezentati pe mama nu are nici un fel de relevanta in procedura de executare silita deschisa asupra dumneavoastra.
Va multumesc pentru raspuns!
Daca eu voi fi in incapacitate de plata , fara servciu si fara bunuri , ati spus ca se va trimite creditorului titlul executoriu , si dupa aceea ce se va intampla? Scria cineva de prescriptia ratelor , ce inseamna asta? In ce caz se aplica prscriptia unei datorii. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Lamurire fabbbiogt fabbbiogt Am un credit la brd din 2007,am achitat 3 luni si pe urma nu am mai avut posibilitati.Pe data de 02.11.2010 am gasit in usa somatie si instiintare poprire de ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante restante mutex mutex Buna ziua Am si eu o inrebare legata de ceea ce se poate executa. Acum cativa ani am facut 3 credite.1 este pentru un card de cumparaturi, unul pentru nevoi ... (vezi toată discuția)
Restante rate banca rosiorilor rosiorilor In timp ce eram angajat am contractat un credit de nevoi personale. Am fost disponibilizat, am anuntat banca despre acest fapt , intand in somaj am solicitat ... (vezi toată discuția)