avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia - viciu de consintamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia - viciu de consintamant

trebuie sa ma intorc la vechiul angajator impotriva caruia am castigat cu o irevocabila. problema este ca voi fi vanat si hartuit in mod evident, desi vreau sa raman in acest loc deoarece este o meserie frumoasa, usoara si fara prea mari batai de cap cu salariu destul de bun.
Pot sa-mi dau demisia insa sa specific in demisie ca nu asta este optiunea mea si ca aici s-a ajuns datorita atomosferei tensionate in care lucrez fara ca angajatorul sa i-a vre-o masura? Apoi, dupa ce demisia imi este aprobata, pot ataca in instanta demisia si sa invoc viciu de consintamant si sa pun ca probe documentatia din celalalt dosar cu care am castigat si de unde reiese aceasta tensiune (probe puse chiar de catre angajator)
Daca angajatorul imi aproba demisia in forma in care o voi pune eu poate sa reaiasa faptul ca a luat la cunostinta si ca 'aproba' sceea ce am scris eu acolo cu privire la motivele demisiei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 8 Ianuarie 2013
Chiar credeti ca veti castiga asa ceva in instanta? .. eu ma indoiesc ...
m-a documentata chiar in codul muncii comentat al unui mare avocat (parca Ticlea, nu mai stiu) si era acolo ceva de genul: se poate castiga in instanta daca fostul salariat contesta demisia numai daca s-a dovedit viciul de consintamant iar angajatorul, fiind gasit vinovat de acest lucru, se va anula decizia de incetare a contractului si in conformitate cu prejudiciul cauzat acesta va fi obligat la plata drepturilor salariale pana la reintegrare.
In conditiile expuse de dvs , nu cred ca mai poate fi vorba despre un viciu de consimtamant ...
dar despre ce se poate vorbii?
Decat de o contestare in instanta a unei decizii de incetare a raportului de munca pe considerentul ca angjatorul dvs a provocat demisia .. insa din ce ati mentionat nu poate fi vorba despre asa ceva...

Va reintegrati si apoi sa va dati demisia .. asa ati spus .. unde ar fi viciu de consimtamant?
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul ma pune sa semnez demisia fara data? ce pot sa fac?!!! cristina_tud cristina_tud Buna ziua, Sunt putin disperata deci am nevoie de un raspuns urgent!! Va rog!! Sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la data de ... (vezi toată discuția)
Revocarea unei concedieri implica un nou contract de munca? tusu tusu Buna seara, se da urmatoarea situatie: angajat concediat disciplinar. dupa cateva zile, angajatorul emite o revocare a deciziei de concediere, dandu-si ... (vezi toată discuția)
Contestatie demisie popisteanu popisteanu Buna seara , asi dori sa stiu daca ma pot adresa instantei si daca asi avea si castig de cauza in urmatoarea problema . Sotul meu , cetatean turc rezident ... (vezi toată discuția)