avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie demisie

Buna seara , asi dori sa stiu daca ma pot adresa instantei si daca asi avea si castig de cauza in urmatoarea problema .
Sotul meu , cetatean turc rezident roman , a lucrat la o multinationala , incepand cu contract pe perioada determinata de 3 luni , perioada s-a prelungit cu inca 3 luni , pana in 9 dec 2014 . In aceasta perioada el a aplicat la un job in alta tara dar la aceeasi firma corespondenta in Romania . HR managerul de acolo , (turcia ) a trimis aceasta aplicatie in romania , si pe acest motiv a fost asteptat intro buna zi de miercuri 24 sept , si a fost dat afara . Ideea este ca a fost pus sa semneze 2 hartii , el nu intelege perfect romana si mail ales termeni de legislatie , i s- a zis ca trebuie sa semneze acele 2 hartii , le-a semnat .Din pacate si a semnat demisia , si am inteles asta cand am primit decizia de incetare a contractului . in care e scris ca sotul meu printr o adresa comunica angajatorului incetarea contractului prin demisie . Si astfel ne am, ales cu o demisie , pe care a inteles-o de abia acum , cf. articol 81, alin 7 . Asi vrea sa stim daca avem vreo sansa in instanta .. pentru ca i s-a facut o nedreptate .. cum adica sa fii dat afara pentru ca ai aplicat la un job ... si mai mult sa fii pus sa semmezi 2 hartii , in conditiile in care toata lumea stia ca e turc , ca lucra la un compartiment unde erau necesare limbi straine , si ca el conversa in engleza . M-ar bucura sa stiu ca avem o sansa , eu din ce am citit cu demisia asta e mai greu .
ps pe decizie scrie . termen 45 de zile pentru sesizari
multumesc
Cel mai recent răspuns: popisteanu , utilizator 20:31, 24 Octombrie 2014
popisteanu a scris:
... si mai mult sa fii pus sa semmezi 2 hartii , in conditiile in care toata lumea stia ca e turc , ca lucra la un compartiment unde erau necesare limbi straine , si ca el conversa in engleza .

Daca nu intelege limba de ce a semnat hartiile? Sincer ...

2) Contestati decizia la instanta (singuri sau cu un avocat), actiunea este scutita de timbru. Sanse exista dat fiind vicierea consimtamantului.

3) De ce tocmai azi , 24 oct, aba acum va puneti problema contestatiei? De ce nu atunci?
Cand a primit decizia de incetare a c.i.m.?
multumesc de raspuns , asta e , de ce le-a semnat nu ma mai gandesc , faptul e consumat , si de abia acum pentru ca decizia de incetare si nota de lichidare le-am luat abia saptamana trecuta , si dupa ce m-am mai documentat , am zis ca poate nu a fost tocmai fair play cum s-au comportat .

decizia e cu 25 09 2014 , si scrie cu termen 45 de zile
Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Produce efecte de la data cand ati primit-o nu de la data inscrisa pe decizie.
V-am intrebat cand a primit decizia de incetare a c.i.m.,intrucat termenul de contestatie incepe sa curga de data primirii deciziei de incetare a c.i.m.?

Alte discuții în legătură

Concediere fara preaviz teddygirl23 teddygirl23 Buna ziua, Am o \\"mica\\" problema la locul de munca. In prezent lucrez cu jumatate de norma la un magazin. In data de 5 mai, am fost chemata in birou ca ... (vezi toată discuția)
Disponibilizat dar cm incheiata cu art 55 lit b mirelaprj mirelaprj Buna ziua, In luna mai 2009 mama mea a intrat 1 saptamana in concediu de odihna. Cand s-a intors la serviciu i s-a comunicat ca s-a inchis linia unde ... (vezi toată discuția)
Contestatie csaby2011 csaby2011 vreau sa fac o contestatie a decizie de desfacere C.I.M. pentru ca angajatorul ma provocat ca sa semnez demisia (preavizul)in timpul preavizului am fost in ... (vezi toată discuția)