avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie demisie

Buna seara , asi dori sa stiu daca ma pot adresa instantei si daca asi avea si castig de cauza in urmatoarea problema .
Sotul meu , cetatean turc rezident roman , a lucrat la o multinationala , incepand cu contract pe perioada determinata de 3 luni , perioada s-a prelungit cu inca 3 luni , pana in 9 dec 2014 . In aceasta perioada el a aplicat la un job in alta tara dar la aceeasi firma corespondenta in Romania . HR managerul de acolo , (turcia ) a trimis aceasta aplicatie in romania , si pe acest motiv a fost asteptat intro buna zi de miercuri 24 sept , si a fost dat afara . Ideea este ca a fost pus sa semneze 2 hartii , el nu intelege perfect romana si mail ales termeni de legislatie , i s- a zis ca trebuie sa semneze acele 2 hartii , le-a semnat .Din pacate si a semnat demisia , si am inteles asta cand am primit decizia de incetare a contractului . in care e scris ca sotul meu printr o adresa comunica angajatorului incetarea contractului prin demisie . Si astfel ne am, ales cu o demisie , pe care a inteles-o de abia acum , cf. articol 81, alin 7 . Asi vrea sa stim daca avem vreo sansa in instanta .. pentru ca i s-a facut o nedreptate .. cum adica sa fii dat afara pentru ca ai aplicat la un job ... si mai mult sa fii pus sa semmezi 2 hartii , in conditiile in care toata lumea stia ca e turc , ca lucra la un compartiment unde erau necesare limbi straine , si ca el conversa in engleza . M-ar bucura sa stiu ca avem o sansa , eu din ce am citit cu demisia asta e mai greu .
ps pe decizie scrie . termen 45 de zile pentru sesizari
multumesc
Cel mai recent răspuns: popisteanu , utilizator 20:31, 24 Octombrie 2014
popisteanu a scris:
... si mai mult sa fii pus sa semmezi 2 hartii , in conditiile in care toata lumea stia ca e turc , ca lucra la un compartiment unde erau necesare limbi straine , si ca el conversa in engleza .

Daca nu intelege limba de ce a semnat hartiile? Sincer ...

2) Contestati decizia la instanta (singuri sau cu un avocat), actiunea este scutita de timbru. Sanse exista dat fiind vicierea consimtamantului.

3) De ce tocmai azi , 24 oct, aba acum va puneti problema contestatiei? De ce nu atunci?
Cand a primit decizia de incetare a c.i.m.?
multumesc de raspuns , asta e , de ce le-a semnat nu ma mai gandesc , faptul e consumat , si de abia acum pentru ca decizia de incetare si nota de lichidare le-am luat abia saptamana trecuta , si dupa ce m-am mai documentat , am zis ca poate nu a fost tocmai fair play cum s-au comportat .

decizia e cu 25 09 2014 , si scrie cu termen 45 de zile
Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Produce efecte de la data cand ati primit-o nu de la data inscrisa pe decizie.
V-am intrebat cand a primit decizia de incetare a c.i.m.,intrucat termenul de contestatie incepe sa curga de data primirii deciziei de incetare a c.i.m.?

Alte discuții în legătură

Concediere fara preaviz teddygirl23 teddygirl23 Buna ziua, Am o \\"mica\\" problema la locul de munca. In prezent lucrez cu jumatate de norma la un magazin. In data de 5 mai, am fost chemata in birou ca ... (vezi toată discuția)
Acțiune plăti compensatorii bună seara, ma confrunt cu următoarea ... gitana gitana Acțiune plăti compensatorii Bună seara, Ma confrunt cu următoarea situație si va rog sa îmi răspundeți dacă se mai poate face ceva sau nu . ... (vezi toată discuția)
Disponibilizat dar cm incheiata cu art 55 lit b mirelaprj mirelaprj Buna ziua, In luna mai 2009 mama mea a intrat 1 saptamana in concediu de odihna. Cand s-a intors la serviciu i s-a comunicat ca s-a inchis linia unde ... (vezi toată discuția)