avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acțiune plăti compensatorii Bună seara, Ma confrunt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acțiune plăti compensatorii Bună seara, Ma confrunt cu următoarea ...

Acțiune plăti compensatorii

Bună seara,
Ma confrunt cu următoarea situație si va rog sa îmi răspundeți dacă se mai poate face ceva sau nu . Angajata în cadrul unei companii, în data de 08.01.2025 mi s-a pus în fata, o decizie de încetare a raporturilor de munca amuabils pe care am semnat-o, discuția a durat 5 minute, în care mi s-a solicitat demisia cu acordul părților. De menționat faptul ca nu am depus o astfel de cerere, nu aveam cum, în condițiile în care am o vârstă și nu imi permiteam asa ceva . Mai departe,, în termenul de 30 de zile am introdus contestație la TB, pe care ulterior, la presiunea membrilor de familie am retras-o !
În aceste condiții pot deschide acțiune de drept comun, pretenții, pentru plata unor sume compensatorii, explicand situatia in integralitatea sa întrucât nu mi-am gasit un job, am foarte multe plăti de efectuat și aceasta acțiune a fostului angajator greveaza foarte puternic asupra familiei ?
Care sunt șansele de a câștiga în fata instantei cu atat mai mult cu cat fostul angajator este potent financiar ?
Sper intr-un raspuns cât de repede și argumentat .
Mulțumesc mult
Gitana
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:08, 22 Februarie 2025
1. Nu exista demisie cu acordul partilor.

2. Cu ce articol v-a incetat c.i.m.?
Bună dimineața,
Eu am primit doar o decizie în care se menționează ca exista acceptul conducerii pentru demisie, demisie pe care nu am depus-o și ca încetează raporturile de munca în baza art.55 CM.
Pot proceda asa cum aratat în mesaj ?
Mulțumesc



Cornel Vasile a scris:

1. Nu exista demisie cu acordul partilor.

2. Cu ce articol v-a incetat c.i.m.?

Eu zis sa contestati in instanta decizia de incetare si sa solicitati anularea acesteia si plata de despagubiri.

Termenul pentru anularea deciziei care ar atesta greşit acordul de voinţă, în situaţia în care se invocă lipsa consimţământului salariatului, nu este de 30 de zile de la comunicare, ci de 3 ani de la data naşterii dreptului, fiind incidentă ipoteza prevăzută de art. 268 alin. 2 C.muncii potrivit cărora în toate situaţiile, altele decât cele prevazute la alin. (1), termenul este de 3 ani de la data naşterii dreptului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o intrebare.... se poate desface un contract de ... Serena Barb Serena Barb Buna ziua! Am o intrebare.... se poate desface un contract de muncă printr-o ,,cerere verbala\" (care nu a existat) Cu alte cuvinte contractul de muncă a ... (vezi toată discuția)
Demisie nesemnata transmisa pe mail Cezaraurelin Cezaraurelin In urma unui conflict cu angajatorul am transmis o solicitare de demisie pe mail nesemnata , in care am solictat incetarea contractului de munca incepand cu ... (vezi toată discuția)
Dreptul la plata zilelor de concediu odihna existente in contract in cazul demisie DELPH DELPH Buna Ziua, Doresc sa stiu in cazul in care mi-am incetat contractul de munca in 17 august 2015 dupa incheierea concediului de maternitate in care am ramas din ... (vezi toată discuția)