Bună seara,
Ma confrunt cu următoarea situație si va rog sa îmi răspundeți dacă se mai poate face ceva sau nu . Angajata în cadrul unei companii, în data de 08.01.2025 mi s-a pus în fata, o decizie de încetare a raporturilor de munca amuabils pe care am semnat-o, discuția a durat 5 minute, în care mi s-a solicitat demisia cu acordul părților. De menționat faptul ca nu am depus o astfel de cerere, nu aveam cum, în condițiile în care am o vârstă și nu imi permiteam asa ceva . Mai departe,, în termenul de 30 de zile am introdus contestație la TB, pe care ulterior, la presiunea membrilor de familie am retras-o !
În aceste condiții pot deschide acțiune de drept comun, pretenții, pentru plata unor sume compensatorii, explicand situatia in integralitatea sa întrucât nu mi-am gasit un job, am foarte multe plăti de efectuat și aceasta acțiune a fostului angajator greveaza foarte puternic asupra familiei ?
Care sunt șansele de a câștiga în fata instantei cu atat mai mult cu cat fostul angajator este potent financiar ?
Sper intr-un raspuns cât de repede și argumentat .
Mulțumesc mult
Gitana
Bună dimineața,
Eu am primit doar o decizie în care se menționează ca exista acceptul conducerii pentru demisie, demisie pe care nu am depus-o și ca încetează raporturile de munca în baza art.55 CM.
Pot proceda asa cum aratat în mesaj ?
Mulțumesc
Eu zis sa contestati in instanta decizia de incetare si sa solicitati anularea acesteia si plata de despagubiri.
Termenul pentru anularea deciziei care ar atesta greşit acordul de voinţă, în situaţia în care se invocă lipsa consimţământului salariatului, nu este de 30 de zile de la comunicare, ci de 3 ani de la data naşterii dreptului, fiind incidentă ipoteza prevăzută de art. 268 alin. 2 C.muncii potrivit cărora în toate situaţiile, altele decât cele prevazute la alin. (1), termenul este de 3 ani de la data naşterii dreptului.