avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Am o intrebare.... se poate desface un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Am o intrebare.... se poate desface un contract de ...

Buna ziua!
Am o intrebare.... se poate desface un contract de muncă printr-o ,,cerere verbala" (care nu a existat)
Cu alte cuvinte contractul de muncă a fost desfăcut fara a fi înștiințat angajatul si fără a fi depusă si semnata de catre acesta o cerere de lichidare la nici si nici de preaviz.
Cel mai recent răspuns: camelian , utilizator 22:05, 12 Mai 2021
Cu ce articol a incetat c.i.m. si la ce data?
art 55 B la data de 27.05.2020
În lichidare scrie că a încetat CIM la cererea angajatei ( care nu a existat...nici scrisă , nici verbală) cu zero zile de preaviz.
Eu ştiam că desfacerea CIM se face cu acordul ambelor părţi...cu zero zile de preaviz ,dar cred că nu există cerere verbală, cu atât mai mult că nu am semnat aceea cerere de lichidare, am primit-o pe mail.
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2021
Serena Barb, utilizator
Se poate contesta in instanta decizia de incetare.

"Termenul pentru atacarea deciziei angajatorului de încetare a contractului individual de muncă în temeiul art. 55 lit. b) C. muncii, adică în baza acordului părților, nu este termenul de 30 de zile stabilit de art. 268 alin. (1) lit. a) C. muncii. În ceea ce privește încetarea contractului individual de muncă, acest termen este aplicabil numai în ipoteza deciziilor unilaterale ale angajatorului, adică în cazul deciziilor de concediere. Întrucât în speță este vorba despre încetarea contractului de muncă prin acordul părților, termenul de prescripție incident va fi termenul general de 3 ani, la care se referă art. 268 alin. (2) C. muncii. " (Curtea de Apel București, secția a VII-a civilă și pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia civilă nr. 3498/R din 22 mai 2014, Selecție și comentariu de judecător Petrică Arbănaș, în Revista română de dreptul muncii nr. 9/2014)
MULŢUMESC DIN SUFLET PENTRU RĂSPUNS!
Noi, deja am deschis procesul,iar în data de 15 mai avem prima infăţişare. Doamne ajută!
Daca se inceteaza contractul prin demisie il pot contesta in 3 ani?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul unei decizii de incetare a contractului individual ... daliborca.nicolin daliborca.nicolin Buna ziua, In cazul unei decizii de incetare a contractului individual de munca, care este termenul legal privind contestarea deciziei : 30 zile de zile ... (vezi toată discuția)
Demisie nesemnata transmisa pe mail Cezaraurelin Cezaraurelin In urma unui conflict cu angajatorul am transmis o solicitare de demisie pe mail nesemnata , in care am solictat incetarea contractului de munca incepand cu ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva rickisnooks rickisnooks Buna seara, asociatul de la firma mi-a desfacut contractul de munca cu articolul 55 litera b acordul partilor fara consentamantul sau acordul meu, fapt care ... (vezi toată discuția)