avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere abuziva

Buna seara, asociatul de la firma mi-a desfacut contractul de munca cu articolul 55 litera b acordul partilor fara consentamantul sau acordul meu, fapt care mi-a anulat dreptul la ajutorul la somaj. Ce masura pot lua astfel incat decizia sa fie schimbata sisa pot beneficia de acest ajutor? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 11 Iunie 2020
Puteti in prima faza sa reclamati la Inspectoratul Terotorial de Munca (ITM) si ulterior, daca nu se rezolva, la Judecatorie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ITM-ul nu are competenta in ceea ce priveste anularea unei incetari a c.i.m. Competenta apartine Tribunalului in raza caruia domiciliaza salariatul.

Termenul pentru anularea deciziei este de 3 ani de la data naşterii dreptului, fiind incidente dispozitiile art. 268 alin. 2 C.mun., potrivit cărora în toate situaţiile, altele decât cele prevazute la alin. (1), termenul este de 3 ani de la data naşterii dreptului.
(Curtea de Apel București, secția a VII-a civilă și pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia civilă nr. 3498/R din 22 mai 2014, Selecție și comentariu de judecător Petrică Arbănaș, în Revista română de dreptul muncii nr. 9/2014)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul unei decizii de incetare a contractului individual ... daliborca.nicolin daliborca.nicolin Buna ziua, In cazul unei decizii de incetare a contractului individual de munca, care este termenul legal privind contestarea deciziei : 30 zile de zile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o intrebare.... se poate desface un contract de ... Serena Barb Serena Barb Buna ziua! Am o intrebare.... se poate desface un contract de muncă printr-o ,,cerere verbala\" (care nu a existat) Cu alte cuvinte contractul de muncă a ... (vezi toată discuția)
Demisie nesemnata transmisa pe mail Cezaraurelin Cezaraurelin In urma unui conflict cu angajatorul am transmis o solicitare de demisie pe mail nesemnata , in care am solictat incetarea contractului de munca incepand cu ... (vezi toată discuția)