avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Am o intrebare.... se poate desface un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Am o intrebare.... se poate desface un contract de ...

Buna ziua!
Am o intrebare.... se poate desface un contract de muncă printr-o ,,cerere verbala" (care nu a existat)
Cu alte cuvinte contractul de muncă a fost desfăcut fara a fi înștiințat angajatul si fără a fi depusă si semnata de catre acesta o cerere de lichidare la nici si nici de preaviz.
Cel mai recent răspuns: camelian , utilizator 22:05, 12 Mai 2021
Codul Muncii
Art. 268
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
a) în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care a fost comunicată decizia unilaterală a angajatorului referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă;
b) în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care s-a comunicat decizia de sancţionare disciplinară;
c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator;
d) pe toată durata existenţei contractului, în cazul în care se solicită constatarea nulităţii unui contract individual sau colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia;
e) în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.
(2) În toate situaţiile, altele decât cele prevăzute la alin. (1), termenul este de 3 ani de la data naşterii dreptului.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul unei decizii de incetare a contractului individual ... daliborca.nicolin daliborca.nicolin Buna ziua, In cazul unei decizii de incetare a contractului individual de munca, care este termenul legal privind contestarea deciziei : 30 zile de zile ... (vezi toată discuția)
Demisie nesemnata transmisa pe mail Cezaraurelin Cezaraurelin In urma unui conflict cu angajatorul am transmis o solicitare de demisie pe mail nesemnata , in care am solictat incetarea contractului de munca incepand cu ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva rickisnooks rickisnooks Buna seara, asociatul de la firma mi-a desfacut contractul de munca cu articolul 55 litera b acordul partilor fara consentamantul sau acordul meu, fapt care ... (vezi toată discuția)