avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizat dar CM incheiata cu art 55 lit b
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizat dar CM incheiata cu art 55 lit b

Buna ziua,

In luna mai 2009 mama mea a intrat 1 saptamana in concediu de odihna. Cand s-a intors la serviciu i s-a comunicat ca s-a inchis linia unde lucra(lucra la o croitorie). Nu i s-a intocmit nici o hartie de disponibilizare. Astazi a fost sa-si ridice cartea de munca si a constatat ca i s-a incheiat CM cu art 55 lit B . Nu exista cerere de demisie cu acordul partilor.Ea fiind disponibilizata.Nu a primit nici salariul compensatoriu.

Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac in acest caz.
multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen crenguta , utilizator 10:32, 30 Iulie 2009
Petitie la ITM, plangere penala la politie, dar sa merga si sa -si ridice decizia de incetare a CIM, iar daca nu tot de la ITM o va obtine.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca maam dvs nu a semnat nici o cerere de incetare a contrcatului (nici in alb), atunci procedati cum ati fost sfatuita mai sus.

Poate este util sa discutati cu angajatorul caruia sa-i spuneti ca veti face plangere penala pentru fals in acte, daca a semnat cererea de incetare in locul mamei dvs, si poate obtineti o remediere a situatie mai simplu, pentru ca nu cred ca va vrea sa aiba astfel de complicatii.
Art.55 lit.b C.mun. nu inseamna concediere, ci incetare c.i.m. cu acordul partilor ... ;)
In acest caz sesizare la ITM nu are niciun efect .... intrucat ITM-ul va constata ca nu exista nicio cerere de acest fel sau exista cu o semnatura care nu intra in competenta inpectorilor ITM de a se pronunta daca este veridica sau nu.
Prin urmare, aveti pposibilitatea de a va adresa Parchetului cu o plangere penala sau instantei civile pentru anularea deciziei de incetare a c.i.m. pentru neexistenta consimtamantului.
atentie sa nu depasiti acel termen de 30 zile de la comunicarea dispozitiei de incetare in care puteti contesta aceasta dispozitie de incetare la tribunalul pe a carui raza teritoriala va aflati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim prin acordul partilor fara acordul angajatului Andrada Voicu Andrada Voicu Buna ziua, Am fost angajata la o firma cu CIM pe perioada nedeterminata. Acest contract a fost inregistrat la ITM in data de 20 iulie 2009 cu incepere din 1 ... (vezi toată discuția)
Ordonanta nicu147m nicu147m buna seara ,as avea si eu o intrebare referitoare la disponibilizarea colectiva,lucrez la o itreprindere mare din galati si m-am inscris si meu la ordonanta ... (vezi toată discuția)
Recuperarea drepturilor banesti care mi se cuvin dupa incetarea contractului de munca PetreaCorina PetreaCorina Am fost angajata a unei firme de schimb valutar din Bucuresti (eu locuiesc in Brasov). Data de 2 iunie 2010 a fost ultima zi de lucru ( am fost ... (vezi toată discuția)