avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PRESCHIMBARE PERMIS AUTO VALABILITATE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PRESCHIMBARE PERMIS AUTO VALABILITATE

Buna ziua, sotului meu ii expira permisul in anul 2015 - permis de profesionist.(tip vechi). El doreste schimbarea acestuia dar cand s-a dus la ghiseul de politie, vorbind cu lumea de la rand, a inteles ca termenul de valabilitate a permisului nou va fi tot 2015 si nu 2023 cat ar fi normal. Ma puteti lamuri in aceasta privinta, mai ales ca nu prea intelegem ceea ce gasim pe site-uri, deoarece nu suntem in domeniu :). Am citat un paragraf de pe un site.
Va rog sa-mi explicati care va fi valabilitatea permisului nou, el fiind sofer pe tir si este foarte mult plecat din tara. Va multumesc!
"Atentie! Eliberarea unui nou permis de conducere cu o noua valabilitate administrativa se realizeaza la expirarea valabilitatii documentului, numai dupa efectuarea examinarii medicale.

Important! Permisele de conducere eliberate anterior datei de 19 ianuarie 2013 pentru categoriile de vehicule echivalente celor prevazute in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, inclusiv cu cele aduse prin Legea nr. 203/2012, isi pastreaza valabilitatea administrativa pana la data expirarii mentionata in acestea."
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:19, 8 Ianuarie 2013
daca reuseste sa il schimbe pana la data intrarii in vigoare a modificarii oug 195 adica 19.01.2012 valabilitatea va fi de 10 ani, dupa aceasta data se va elibera un duplicat cu aceeasi valabilitate a permisului schimbat (permisul se schimba in conditiile pierderii, furtului sau deteriorarii).
Buna ziua.

Permisul meu expira in iulie 2013 iar pe langa aceasta anul trecut am schimbat domiciliul astfel datele din buletin nu coincid cu cele de pe permisul de conducere. Daca doresc scimbarea acestuia (pana in data de 19 ianuarie 2013) ce valabilitate va avea cel nou/ trebuie facut controlul medical?

Multumesc anticipat.
popyaly_cry a scris:

Daca doresc scimbarea acestuia (pana in data de 19 ianuarie 2013) ce valabilitate va avea cel nou/ trebuie facut controlul medical?


inainte de 19.01.2013 fara control medical si valabilitate de 10 ani.
dupa 19.01.2013, valabilitate 10 ani si control medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere Brleanuaurel1981 Brleanuaurel1981 buna ziua o intrebare mai trebuie sa fac fisa medicala daca vreau sami schimb prmisul nu il am expirat trebuie sal schimb pentru adresa (vezi toată discuția)
permis auto modificare domiciliu ioralus ioralus la schimbarea domiciliului este necesara scimbarea permisului auto si a actelor de inmatriculare ale autoturismului? (vezi toată discuția)
Daca mi-am schimbat domiciliul este necesar sa-mi schimb si permisul de conducere? iatagangheorghe iatagangheorghe Bună ziua,poate cineva să-mi spună,dacă mi-am schimbat domiciliul este necesar să-mi schimb și permisul de conducere?Mulțumesc frumos.:( (vezi toată discuția)