avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Am divortat de comun acord , prin notar de sotul meu . Am stabilit de comun acord o pensie alimentara de 1000 RON. Sotul meu are o poprire pe salariu la o banca si societatea la care lucreza nu vrea sa recunoasca divortul la notar si suma pensiei alimentare , motivins ca pentru ei este mai important sa vireze banii la banca unde are rata decit pensia alimentara , avind in vedere ca pensia este mare ca suma . Juristul companiei mi-a spus ca numai cu executare silita pot sa cer oprirea pensiei alimentare si virarea ei catre copil . Este legal sa procedeze asa ? si cam cit ma mai costa actele pentru executarea silita la executor ? Multumesc anticipat pentru raspuns .
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:57, 7 Ianuarie 2013
Da, trebuie sa mergeti la un executor ca sa infiinteze poprirea. Aveti prioritate fata de sumele datorate de banca, se va pune poprire pe 1/2 din venituri. Din 1/2 mai intai vi se distribuie dvs 1000 lei si ce ramane se trimite executorului bancii.

Costurile vi le va comunica executorul. veti recupera de la debitorul obligatiei orice platiti. probabil o sa ceara 10% din suma.
Aici ar fi cateva intrebari suplimentare: care este rata la banca? Cat este salariul sotului? Sotul are proprietati in cazul in care banca se indreapta impotriva lui? Intelegerea s-a facut dupa ce s-a facut creditul? Parerea sotului care este? Vrea sa plateasca cu prioritate creditul sau doreste sa dea banii mai intai catre Dvs?
Ati uitat sa intrebati cat poarta sotul la pantofi.:tooth:

Nu vad temeinicia acelor intrebari, dar eu nu sunt mediator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitatea de plata a pensie de intretinere dupa divortul la notar cristibox cristibox Buna ziua! Am introdus divortul la notar ,avand si copil minor. Va rog sa imi spuneti cum fac sa imi fie oprita direct alocatia de intretinere a ... (vezi toată discuția)
Divort rapid, minor, pensie alimentara, partaj rate - noul cod civil sorina_a_b sorina_a_b Buna ziua, As dori sa stiu care este cea mai rapida metoda de a divorta rapid, in urmatoarele conditii: - suntem casatoriti de 3 ani, avem un copil ... (vezi toată discuția)