Am divortat de comun acord , prin notar de sotul meu . Am stabilit de comun acord o pensie alimentara de 1000 RON. Sotul meu are o poprire pe salariu la o banca si societatea la care lucreza nu vrea sa recunoasca divortul la notar si suma pensiei alimentare , motivins ca pentru ei este mai important sa vireze banii la banca unde are rata decit pensia alimentara , avind in vedere ca pensia este mare ca suma . Juristul companiei mi-a spus ca numai cu executare silita pot sa cer oprirea pensiei alimentare si virarea ei catre copil . Este legal sa procedeze asa ? si cam cit ma mai costa actele pentru executarea silita la executor ? Multumesc anticipat pentru raspuns .
Da, trebuie sa mergeti la un executor ca sa infiinteze poprirea. Aveti prioritate fata de sumele datorate de banca, se va pune poprire pe 1/2 din venituri. Din 1/2 mai intai vi se distribuie dvs 1000 lei si ce ramane se trimite executorului bancii.
Costurile vi le va comunica executorul. veti recupera de la debitorul obligatiei orice platiti. probabil o sa ceara 10% din suma.
Aici ar fi cateva intrebari suplimentare: care este rata la banca? Cat este salariul sotului? Sotul are proprietati in cazul in care banca se indreapta impotriva lui? Intelegerea s-a facut dupa ce s-a facut creditul? Parerea sotului care este? Vrea sa plateasca cu prioritate creditul sau doreste sa dea banii mai intai catre Dvs?