avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent insertie daca se renunta de tot la CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent insertie daca se renunta de tot la CIC

Buna ziua,

Am o situatie mai speciala si mi-as dori sa stiu care e cadrul legal pentru care sa beneficiez si eu de stimulentul de insertie.

Urmeaza sa adopt un copil, care cel mai probabil nu va fi mai mic de 1 an, ci cu varsta intre 1-2 ani. Conform legii stiu ca avem voie sa alegem:
- CIC 1 an (adica pana face copilul 1 an) cu max de 34 mil /luna si pana face 2 ani stimulent de 5 mil /luna pe langa salar
- CIC 2 ani (adica pana face copilul 2 ani) cu max de 12 mil/luna si nu se mai beneficiaza de acest stimulent

Pentru ca mai mult ca sigur copilul ce il voi adopta nu va avea sub 1 an, pierd din start posibilitatea de a depune pt CIC 1 an si singura varianta este CIC 2 ani dar cu max 12 mil pe luna. Suma nu-mi convina fiind f mica asa ca as renunta de tot la CIC pana face copilul 2 ani (mai ales ca e posibil sa fie vorba de doar cateva luni).
In acest caz, daca renunt de tot la CIC am dreptul sa primesc acest stimulent pana face copilul 2 ani?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
irinapostole, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:38, 8 Ianuarie 2013
1. Puteti beneficia direct de stimulentul de insertie fara a mai intra in CCC.

2. Pentru asta mergeti la Primarie si faceti cererea in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie eionela eionela Buna ziua Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: -de la 26.09.2013 beneficiez de CIC pana la varsta de 2 ani a copilului. de la 01.10.2014 doresc sa ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie direct din concediu postnatal? dinharghita dinharghita Buna ziua! Vreau sa aflu daca am dreptul la stimulentul de insertie in cazul in care ma intorc la munca dupa concediul de lauzie.Mentionez ca nu voi intra in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in aceasta perioada ma aflu in concediu de ingrijire ... FlorentinaAndries FlorentinaAndries Buna ziua, In aceasta perioada ma aflu in concediu de ingrijire copil ( 2 fetite gemene). Am rugamintea sa ma ajutati cu raspunsul la 2 intrebari. 1.Sunt ... (vezi toată discuția)