avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Renunțare la concediul de creștere a copilului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Renunțare la concediul de creștere a copilului înainte de termen: poate intra în ccc celălat părinte? Se primește stimulent de inserție în acest caz?

Bună ziua! Dacă până în prezent beneficiez de concediu de creștere copil în calitatea de tată și sot...pot sa renunt la dreptul meu si sa revin la locul de munca mai repede? și pănă când împlinește copilul vârsta de 2 ani să beneficieze mama de concediu de creștere copil? Mentionez că și sotia are venit net realizat in ultimile 12 luni, anterioare nasterii copilului. Dacă da...care dintre noi v-a putea beneficia de stimulentul de insertie?
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:56, 23 Noiembrie 2018
Da, mama poate intra in CCC pana cand implineste copilul 2 ani.

Dvs puteti beneficia de stimulent de insertie pana cand copilul implineste varsta de 3 ani, daca reveniti la munca cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani.

Pe durata cat mama se afla in CCC, nu veti primi stimulent de insertie.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am fost astazi si i-am întrebat.

Au spus că dacă eu revin la locul de muncă, depun o cerere prin care renunt la dreptul de beneficiar.

Sotia poate intra in CCC, dar daca vrea sa obtină stimulentul de insertie trebuie să se intoarcă când fetita împlinește 1 an si 10 luni la locul de muncă.

Am întrebat dacă eu nu pot beneficia de stimulentul de insertie?

A spus că nu, pentru că la data aceea când împlinește copilul 1 si 10 luni, sotia v-a fii beneficiarul CCC. Am inteles de aici, ca doar ultimul beneficiar al ccc, ar putea obtine stimulentul de insertie.
Si daca dvs depuneti cerere de acordare a stimulentului de insertie, inainte de a intra sotia in CCC ?
Ca să vă dacă am înteles...Acest lucru înseamnă că stimulentul de insertie mi se poate acorda simultan, în timp ce sotia este beneficiază și ea de CCC?
Nu ... pe durata cat mama se afla in CCC, tatal nu va primi stimulent de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil (ccc) ionpopescu4321 ionpopescu4321 Buna ziua, Ma aflu in concediu de crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani. As dori sa aflu cu exactitate care este data la care trebuie sa revin ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in aceasta perioada ma aflu in concediu de ingrijire ... FlorentinaAndries FlorentinaAndries Buna ziua, In aceasta perioada ma aflu in concediu de ingrijire copil ( 2 fetite gemene). Am rugamintea sa ma ajutati cu raspunsul la 2 intrebari. 1.Sunt ... (vezi toată discuția)