avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de crestere copil (CCC)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de crestere copil (CCC)

Buna ziua,

Ma aflu in concediu de crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani. As dori sa aflu cu exactitate care este data la care trebuie sa revin la angajator. Copilul s-a nascut in 19.08.2015. Mama a revenit la servici fara a intra in concediu de crestere copil (a stat in concediu medical cele 126 zile conform legii) si a solicitat stimulentul de insertie (la care a renuntat ulterior cand am intrat eu in concediu de crestere copil). In acest context, cand ar trebui sa revin la servici, cu o zi inainte de implinirea varstei de 2 ani sau cu o luna si o zi inainte? In situatia angajatorului apar ca trebuie sa revin cu o luna inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului dar, tinand cont ca mama nu a intrat in concediu de crestere copil, e posibil ca angajatorul sa greseasca? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionpopescu4321 , utilizator 22:06, 22 Iunie 2017
In acest caz, data cand trebuie sa reveniti la munca este data de 20.07.2017.
Ultima modificare: Joi, 22 Iunie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns. Dar am omis un aspect, nu stiu cat este de relevant. Mama a revenit in decembrie 2015 la locul de munca (cum spuneam, fara a mai intra in CCC), iar eu am intrat in CCC abia din aprilie 2016. In aceasta situatie, nu pot sta in CCC pana in 18 august 2017? Practic, eu stau mai putin de 1 an si 11 luni...sau cum se considera in aceasta situatie? Sau in ce conditii as fi putut ramane in CCC pana la implinirea varstei de 2 ani (august 2017)? Va intreb asta pentru ca cei de la Agentia de Plati mi-au confirmat ca in situatia mea, data de intoarcere la servici ar trebui sa fie 19.08.2017...
Ultima modificare: Joi, 22 Iunie 2017
ionpopescu4321, utilizator
Sunt doua situatii posibile:
- Daca mama copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC , atunci durata CCC pentru tatal se diminueaza cu o luna de zile, acesta revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an si 11 luni.

- Daca mama copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci durata CCC pentru tata nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 2 ani.


Din ce am inteles, mama a stat in concediu de maternitate si apoi a solicitat acordarea stimulentului ... pe ce perioada mama a primit stimulent, o luna , doua luni etc.?
A primit stimulent timp de 3 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie vechiu nicoleta vechiu nicoleta buna ziua! va rog, daca se poate, un raspuns la intrebările mele .Fetița mea împlinește 2 ani pe 2 iunie 2017. Acum sunt în concediu pt creștere copil. ... (vezi toată discuția)
Concediu creștere copil Arsenia2018 Arsenia2018 Trebuie să te întorci la serviciu cu 60 zile mai devreme de finalizarea celor 2 ani de concediu creștere copil sau inaintea împlinirii vârstei de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de muncă la sfârșitul ccc: cum trebuie să procedez? MoniKa Constantin MoniKa Constantin Buna ziua, sunt o mamica in concediu de crestere al copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si doresc sa imi schimb locul de munca atunci cand mi se ... (vezi toată discuția)