Ba da,ii este inconvenabila si starea de lipsire de libertate,evident.Si da,banii din chirii ii iau parintii,dar e normal,atata timp cat locuiesc impreuna,ca si acea persoana sa contribuie la cheltuielile casei.Cat despre restul aspectelor,care sigur exista,n-am vrut sa comentez,ma limitez doar la cele unde se poate face ceva pe calea legii,daca cea a dialogului nu mai exista.Si sigur ca ar fi nevoie sa se mute,dar...degeaba te muti in casa ta,daca nu ai un job din care sa poti trai independent.Nu stiu daca imi va fi cenzurata afirmatia,dar va invidiez ca nu stiti ce inseamna sa vrei sa te angajezi la 40 de ani....
Inca ceva:actiunea de evacuare se timbreaza?
Doamna, cred ca parerile mele sunt putintel incompatibile cu ale dv. Cea mai simpla, ieftina si legala cale ar fi SA VREA sa iasa din acel mediu. Apoi, solutii cu duiumul, majoritatea ies din dorinta de a scapa si nu din legi.
Si daca merg cu el peste tot, ce conteaza? Merg cu el pana la Evidenta populatiei, la primarie, unde omul isi scoate acte noi, doar nu credeti ca o sa-l tarasca afara din birouri? Sunt institutii publice, exista jandarmi.
Si daca ma tot insotiti peste tot, iaca haideti voi ca merg pana la politie sa va fac plangere de furt intre rude... si daca tot veniti cu mine, mai stati un picut ca sa dati si voi declaratii...
Cat despre casa, ok, nu poate omul sa mearga acasa, sa mearga in alta parte; ai un prieten unde stai 2 zile, cauti o garsoniera de un confort mai mic si platesti o chirie la jumatate cat iei pe imobilul alalalt... Dar astea nu au legatura cu legea, va spun, ci cu dorinta de a pleca sau nu.
Vi se pare normal sa ia parintii banii aia, mie nu imi pare; sunt banii mei si daca vrei sa ma tii imi spui cat ma costa si iti dau eu, ca sunt ai mei, nu imi bagi tu mana in buzunar ca stii mai bine. Poti sa-mi fii tata, mama, nu conteaza, respectul trebuie sa existe si fata de mine, nu?
Eu cred ca persoana asta nu are maturitatea de a sta singura, fie ca are 40, fie ca are 15 ani... si nu are capacitatea de a gasi solutii, ci doar probleme... Dar este o parere subiectiva a unei persoane care este cunoscuta a pune mare pret pe libertate... proprie sau a altora.
Mult succes si nu cautati raspunsul in legi, va repet: e in dv.!
Stimata doamna,apreciez in mod deosebit raspunsurile pe care le dati pe acest forum.Incerc sa rezum si mai mult:persoana nu are prieteni la care sa poata sta 2 zile,nu are un venit din care sa poata plati chirie.Nu e lasata sa iasa singura din casa pentru ca e alcoolica,de aceea nu are acte si nu va fi lasata sa se mute singura,chiar daca va avea un job (desigur,o va face,incurajata de sfaturile primite aici,cu riscul oricarui scandal).Dar ce e cel mai important,e permanent amenintata cu politia si internarea nevoluntara la psihiatrie la cel mai mic semn de rebeliune,sub pretextul ca,din cauza alcoolului,a devenit agresiva.Este in evidente cu un diagnostic initial de depresie cu atacuri de panica,acum nu se mai stie ce scrie in fisa ei,dar i se prescriu medicamente indicate in tratamentul schizofreniei si al epilepsiei.(Pentru asta ar trebui deschis un alt tpoic,dar nu prea are rost).Va multumim,oricum,din suflet.
Ok, va doresc succes. Nu va pot da sfaturi daca le contrati pe toate. Veniturile le-am identificat eu, acum nu mai sunt?
N-are pe nimeni pe lume, atunci isi cauta chirie stand la parinti... dar vad ca nu poate face nimic, asa incat...
Depresia depinde de care este, daca nu ajungi in stare grava, nu mergi la psihiatrie pentru asta, darmite sa fii internat; atacuri de panica avem cu totii. Dar depinde de bolnav si cum se raporteaza el la diagnostice, ca mai stiu oamenni care au avut ba SIDA, ba lipsa de calciu... si au luat medicamente o viata.
Noroc bun!