avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor. Masina second cu posibile acte false
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor. Masina second cu posibile acte false

Buna seara,

Acum 1 an am cumparat dintr-un targ auto o masina de la o persoana fizica. Vanzatorul mi-a aratat toate actele , totul in regula la prima vedere.Masina era adusa din Germania in urma cu o luna si mi-a spus ca nu are accident , ca a venit cu ea pe roti de acolo. Mi-a aratat si contractul de vanzare cumparare din Germania unde scria ca a dat pe masina 4000 euro. Am facut contract de vanzare cumparare cu el suma fiind de 4700 euro. Acum cateva zile am luat legatura cu primul proprietar al masinii, persoana din Germania de la care cumparase masina acel "samsar". Aceasta mi-a explicat ca masina a fost accidentata total si i-a fost vanduta acelui "samsar" cu suma de 300 euro nicidecum 4000 euro, atat valora masina..doar 300 euro (Focus 2, an fabricatie 2005). Ce posibilitate am sa-mi recuperez banii? Daca aflu ca acel contract de vanzare cumparare din Germania este fals il pot da in judecata? Ce sanse am? Va multumesc. O zi buna.
Cel mai recent răspuns: doomy852 , utilizator 18:55, 8 Ianuarie 2013
Masina unde se afla?
Cine o are in posesie?
Masina se afla la mine, este in posesia mea. Cel de la care am cumparat-o eu, o cumparase la randul lui din germania in stare de dauna totala si reparata inainte sa mi-o vanda mie de "buna" in Romania.
Chestia cu dauna totala poate genera grave probleme.
Daca masina nu este furata aveti sanse sa iesiti bine din aceasta situatie.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
La ce va referiti cand spuneti ca poate genera grave probleme? Femeia nu mi-a spus exact ca ar avea sau nu un act care sa ateste ca este dauna totala . Mi-a spus doar ca a suferit un accident foarte grav. Va dati seama cat de tare a fost lovita daca a fost vanduta cu 300 euro in conditiile in care are doar 70.000 km reali si in romania se vinde undeva intre 4500-6000 euro.
Furata nu este sigur. In cazul in care , de exemplu, contractul de v-c din Germania nu este fals, ci doar s-a inteles cu proprietara sa treaca suma de 4000 euro(in loc de 300 cat a primit) si sa precizeze ca nu a suferit niciun accident (in contract) mai pot face ceva pentru a-mi recupera banii? In fapt eu m-am aflat intr-o eroare. Mi s-a vandut un lucru pe care il consideram altfel , ba chiar mi s-a comunicat faptul ca nu a suferit niciun accident.
Achizitia autoturismului reprezinta materalizarea actului dvs unilateral de vointa
Daca anterior momentului achizitiei nu ati desfasurat actiunile/demersurile/verificarile necesare pentru a afla trecutul vehiculului,masina se afla intr-o stare pentru care ati inteles sa o achizitionati,
documentul incheiat intre parti in Germania precizeaza tranzactia contra unei anumite sume de bani,eventuala dvs revenire-baza ta pe aspecte dificil de probat,face dificila eventuala actiune indreptata impotriva vanzatorului
Cunosc speta identica a carei cercetare se tergiverseaza din 2004,a condus la blocarea numarulu de inmatriculare al autovehiculului,actualul proprietar neavand garantia unei solutii favorabile

Alte discuții în legătură

Inselatorie masina second. vicii ascunse doomy852 doomy852 Buna seara, Acum 1 an am cumparat dintr-un targ auto o masina de la o persoana fizica. Vanzatorul mi-a aratat toate actele , totul in regula la prima ... (vezi toată discuția)
Expertiza auto doomy852 doomy852 Buna seara, Caut un expert judiciar pentru a face o expertiza la o masina second pe care am cumparat-o in urma cu un an ca fiind neaccidentata si fara vicii ... (vezi toată discuția)
Cumparare vehicul icscsi icscsi Am gasit o masina pe care as dori sa o cumpar, adusa din Austria. Vanzarorul mi-a trimis Brief-urile si contractul de vanzare cumparare. Nedumerirea mea este ... (vezi toată discuția)