avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza auto
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza auto

Buna seara,

Caut un expert judiciar pentru a face o expertiza la o masina second pe care am cumparat-o in urma cu un an ca fiind neaccidentata si fara vicii ascunse.Masina fusese defapt cumparata din Germania, suferise un accident total si fusese cumparata cu numai 300 euro( Ford Focus 2, an fabricatie 2005). A fost adusa in Romania,reparata si vanduta mie cu suma de 4700 euro, vanzatorul relatandu-mi faptul ca a venit cu ea pe roti din Germania, ca nu a suferit niciun accident. Doresc sa obtin un act prin care sa reiasa acest lucru si sa constatati cum a fost reparata, daca imi pune viata in pericol.
Cel mai recent răspuns: doomy852 , utilizator 18:04, 13 Ianuarie 2013
Problema se pune sub mai multe aspecte.
In primul rand se pune problema modului in care a fost reparata. Ma refer la faptul ca piesele care contribuie la siguranta circulatiei au fost inlocuite sau numai reparate. Daca au fost inlocuite se pune problema ca piesa care s-a montat pe autoturism era noua sau una demontata de pe un autoturism uzat si care prezinta un oarecare grad de risc in exploatare.
In al doilea rand, o reparatie necorespunzatoare poate duce la cheltuieli de exploatare mai mari decat normale. De exemplu, daca geometria (pozitiile) rotilor din fata nu este corecta conduce la uzuri premature ale anvelopelor, uzuri ce nu se constata imediat. ci in cursul exploatarii autoturismului.
}n al treilea rand, dar nu in ultimul rand, se pune problema ca un autoturism avariat si reparat pierde din valoare.
Va sfatuiesc sa actionati in judecata pe persoana de la care ati cumparat autoturismul solicitand, ca prontr-o expertiza judiciara, sa se constate starea tehnica a autoturismului cu stabilirea expresa a faptului ca autoturismul corespunde sau nu conditiilor tehnice elaborate de RAR pentru admiterea acestuia in circulatie pe drumurile publice. De seamena va trebui sa solicitati ca expertul sa stabileasca valoarea reala a autoturismului, iar dvs. sa solicitati, daca este cazul, restituirea diferentei de bani pe care ati platit-o in plus.

Nu va sfatuiesc sa efectuati o expertiza extrajudiciara (in afara unui dosar ce se afla pe rolul unei instante) intrucat aceasta nu se efectueaza cu respectarea normelor prevazute in Codul de procedura civila si nu este opozabila in justitie.

In cazul efectuarii unei expertizei judiciare numirea expertului se face de catre instanta conform procedurilor legale, dar dvs. ati dreptul sa va angajati un expert consilier care sa participe, alaturi de cel numit de instanta, la efectuarea expertizei si sa-si expuna punctul de vedere. Expertul consilier il angajati dvs., pe cheltuieleala dvs. si poate fi din orice judet al Romaniei.

Lista expertilor judiciari din judetul in care domiciliati se afla la biroul pentru expertze judiciare din cadrul Tribunalului judetului respectiv. Lista tuturor expertilor judiciari din Romania se afla pe site-ul Ministerului Justitiei

www.just.ro

Succes!
Buna seara,

Multumesc pentru raspuns. Masina se vede ca a fost repearata de mantuiala. Am descoperit o sudura la jumatatea pragului dreapta atat prin interiorul masinii cat si pe dedesubt, imediat dupa stalpul din jumatatea masinii. S-a taiat bucata indoita si s-a sudat alta de la dezmembrari, nici macar nu s-a inlocuit toata partea dreapta cu tot cu stalpi, au fost sudate la jumatate. Deasemenea roata dreapta spate nu are o pozitie normala, aceasta sta intr-o pozitie in care imi toceste cauciul numai pe partea din interior. La service mi s-a spus ca a fost lovita in acea roata si puntea este stramba. Sincer nu m-ar deranja atat de tare daca as sti ca masina a fost reparata cu simt de raspundere, sa nu-mi puna viata in pericol.
Voi astepta sa primesc cateva poze masina avariata din Germania, de la primul proprietar. Deasemenea vreau sa verific contractul de v-c dintre samsar si proprietarul din Germania deoarece se presupune a fi fals deoarece pe contract este trecuta suma de vanzare de 4000 euro(nu de 300) si este mentionat ca nu are accidente.
Sper sa reusesc sa strang destule probe incat sa am sanse mari de castig. Eu locuiesc in Bucuresti.

O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselatorie masina second. vicii ascunse doomy852 doomy852 Buna seara, Acum 1 an am cumparat dintr-un targ auto o masina de la o persoana fizica. Vanzatorul mi-a aratat toate actele , totul in regula la prima ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu complicatii MiceaPet MiceaPet in luna Noiembrie am fost implicat intr-un accident rutier . Mergand pe banda a doua de circulatie am semnalizat intentia de a vira la stanga , fiind linie ... (vezi toată discuția)
Expertiza auto m_dumi m_dumi In urma unui accident auto cu victime organele de ancheta cer efectuarea unei expertize auto , care este facuta in urma analizarii fotografiilor din dosar si a ... (vezi toată discuția)