avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor. Masina second cu posibile acte false
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor. Masina second cu posibile acte false

Buna seara,

Acum 1 an am cumparat dintr-un targ auto o masina de la o persoana fizica. Vanzatorul mi-a aratat toate actele , totul in regula la prima vedere.Masina era adusa din Germania in urma cu o luna si mi-a spus ca nu are accident , ca a venit cu ea pe roti de acolo. Mi-a aratat si contractul de vanzare cumparare din Germania unde scria ca a dat pe masina 4000 euro. Am facut contract de vanzare cumparare cu el suma fiind de 4700 euro. Acum cateva zile am luat legatura cu primul proprietar al masinii, persoana din Germania de la care cumparase masina acel "samsar". Aceasta mi-a explicat ca masina a fost accidentata total si i-a fost vanduta acelui "samsar" cu suma de 300 euro nicidecum 4000 euro, atat valora masina..doar 300 euro (Focus 2, an fabricatie 2005). Ce posibilitate am sa-mi recuperez banii? Daca aflu ca acel contract de vanzare cumparare din Germania este fals il pot da in judecata? Ce sanse am? Va multumesc. O zi buna.
Cel mai recent răspuns: doomy852 , utilizator 18:55, 8 Ianuarie 2013
Ynocentta , Nu cred ca este chiar asa. Mie mi s-au spus alte lucruri cand mi s-a prezentat masina. Potrivit Art. 1207, alin 1 C.Civ:

(1) Partea care, la momentul încheierii contractului, se afla într-o eroare esenţială poate cere anularea acestuia, dacă cealaltă parte ştia sau, după caz, trebuia să ştie că faptul asupra căruia a purtat eroarea era esenţial pentru încheierea contractului.

Vanzatorul stia ca masina a fost lovita total, reparata in Romania si mi-a ascuns acest lucru tocmai pentru a cumpara masina. Astfel eu am fost inselat. Am cumparat o masina pe care o credeam buna, fara accidente majore. Mai ales ca mi s-a aratat un contract pe care il presupun a fi fals.

Poate este mai greu de demonstrat , deoarece primul proprietar se afla in Germania dar in prima faza cred ca as avea destule sanse sa imi recuperez banii si contractul de V-C sa fie anulat.

Este strict parerea mea. Astept in continuare parerile unor profesionisti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselatorie masina second. vicii ascunse doomy852 doomy852 Buna seara, Acum 1 an am cumparat dintr-un targ auto o masina de la o persoana fizica. Vanzatorul mi-a aratat toate actele , totul in regula la prima ... (vezi toată discuția)
Expertiza auto doomy852 doomy852 Buna seara, Caut un expert judiciar pentru a face o expertiza la o masina second pe care am cumparat-o in urma cu un an ca fiind neaccidentata si fara vicii ... (vezi toată discuția)
Cumparare vehicul icscsi icscsi Am gasit o masina pe care as dori sa o cumpar, adusa din Austria. Vanzarorul mi-a trimis Brief-urile si contractul de vanzare cumparare. Nedumerirea mea este ... (vezi toată discuția)