avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rubrica Utilizator Talon autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rubrica Utilizator Talon autoturism

Salut, sunt proprietarul unu VW pasat din 2002, este inscris pe romania! Dar doresc sa raman eu proprietar si sa-l trec pe tatal meu ca utilizator deoarece el foloseste masina! Ce procedura trebuie sa urmez? se poate asa ceva? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sorinelil , utilizator 14:35, 8 Ianuarie 2013
Rubrica utilizator, se refera in special pentru cei care detin auto in sistem leasing.
In acest caz la rubrica utilizator va apare persoana fizica sau juridica, care utilizeaza auto respectiv.
In cazul dvs. va recomand sa intocmiti o procura de utilizare a auto catre tatal dvs.
)
Art.10, alin. 2 lit.b) din Regulament prevede că Persoana care conduce un autovehicul trebuie să posede şi, la cererea lucrătorului de poliţie, ofiţerului echipei mobile a Serviciului Vamal, este obligată să înmîneze pentru control:
b) certificatul de înmatriculare (înregistrare) a vehiculului, eliberat pe numele acesteia în modul stabilit, ori certificatul de înmatriculare (înregistrare) a vehiculului însoţit de un alt document ce atestă dreptul la utilizarea lui sau, după caz, certificatul de înmatriculare (înregistrare) eliberat pe numele persoanei juridice şi foaia de parcurs;

Eu doresc acest lucru pentru a intocmii rca-ul pe numele tatalui meu, pentru ca el utilizeaza masina si tot el plateste, pentru ca pe numele meu rca-ul este 900 de lei iar pe al lui 300 de lei! deci pot sa schimb doar talonul si sa-l trec pe el utilizator sau trebuie sa o inscriu pe numele lui? STIMA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare auto lastrovi lastrovi Buna ziua! Vreau sa cumpar o masina din alta tara. As vrea sa il trec proprietar pe fiul meu care este minor. Intrebarea si dilema pe care o am este ... (vezi toată discuția)
Rca pe alt nume Vlad-P Vlad-P Buna seara, aceasta problema este una destul de comuna in randul tinerilor si as vrea sa gasesc o rezolvare cat de cat convenabila. Este vorba despre polita ... (vezi toată discuția)
Mostenire auto. inmatriculare pe numele meu sau rca pe acelasi talon? FlorinaPetrica FlorinaPetrica Am mostenit un autoturism,in urma decesul tatalui meu. In decembrie anul acesta expira asigurarea RCA, si trebuie sa o reinnoiesc. Pot sa o fac pe acelasi ... (vezi toată discuția)