avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Mostenire auto. Inmatriculare pe numele meu sau RCA pe ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Mostenire auto. Inmatriculare pe numele meu sau RCA pe acelasi talon?

Am mostenit un autoturism,in urma decesul tatalui meu.
In decembrie anul acesta expira asigurarea RCA, si trebuie sa o reinnoiesc.
Pot sa o fac pe acelasi talon (pe numele defunctului),sau mai intai trebuie sa trec masina pe numele meu?
Care ar fi procedurile cele mai usoare si ieftine?
Multumesc anticipat ,daca ma puteti ajuta.
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 16:11, 5 Noiembrie 2014
Cel mai simplu este sa facei asigurarea pe numele defunctului, iar pe dvs sa va treaca la rubrica "utilizator".
V-as recomanda sa inmatriculati masina pe numele Dvs. Evitati o multime de complicatii.
RCA se face doar pe numele proprietarului masinii, iar rubirca de utilizator este folosit doar in cazul in care masina este pe o firma de leasing si utilizatorul difera de acesta (este o alta firma sau persoana).
In cazul in care nu ati facut inca succesiunea si din varii motive nu puteti s-o faceti pana in decembrie, v-as recomanda sa obtineti un certificat de calitate de mostenitor ca sa puteti inmatricula masina pe numele Dvs.
urmati sfatul lui GuideMe . in caz de vreun eveniment , in mod normal proprietarul este tras la raspundere in baza RCA-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina neradiata - rca, amenzi pasalegaviorela pasalegaviorela fiul meu a cumparat cu VANZARE-CUMPARARE o masina dar nu a radiat-o de pe numele proprietarului care se gaseste in cartea de identitate a masini pentru a evita ... (vezi toată discuția)
Pot circula cu masina daca pe talon nu este completata rubrica instrainat catre... la data...? tio_vali tio_vali buna ziua am si io o intrebare: am cumparat o masina luna trecuta, am facut toate actele, iar pe talon nu mi-a completat rubrica unde pune: instrainat catre... ... (vezi toată discuția)
Asigurare auto lastrovi lastrovi Buna ziua! Vreau sa cumpar o masina din alta tara. As vrea sa il trec proprietar pe fiul meu care este minor. Intrebarea si dilema pe care o am este ... (vezi toată discuția)