avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Decizie civila
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Decizie civila

Buna ziua,
Pe scurt...
In septembrie 2011 am primit o amenda de la Jandarmerie, pe care am ataca-o in instanta. Instanta mi-a comunicat hotararea prin care anuleaza procesul verbal dupa care cei de la Jandarmerie au facut recurs la Contencios Administrativ si Fiscal avand ca termen luna aprilie 2012. Dupa ce m-am prezentat la tribunal, la acea data, nu am primit pana acum nicio comunicare de solutionare a recursului. Cu toate acestea am primit somatie de plata a amenzi de la Impozite si taxe locale. Aceasta somatie este in baza unei decizii civile din luna aprilie, presupun ca decizia de comunicare a solutionarii recursului de care eu nu stiu nimic. Intrebarile mele sunt:
1. In prima faza trebuie sa fac contestatie la judecatorie pentru anularea somatie de plata;
2. in a doua faza, daca nu am nicio solutie de la contencios ce trebuie sa fac? Sa fac merg la tribunal sa ma interesez de dosar si sa fac recurs? Unde si catre cine se face recurs?
3. Va rog sa ma ajutati cu un model de contestatie pentru anularea somatiei de plata si a titlului executor.
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
odomsa, utilizator
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 11:13, 8 Ianuarie 2013
1) Da ;
2) dvs. susţineţi că, recursul Jandarmeriei, s-a judecat în aprilie 2012.Aţi căzut în pretenţii : aţi pierdut la recursul Jandarmeriei şi trebuie să plătiţi amenda.Aşa fiind, hotărârea din recurs NU se comunică.Depuneţi o Cerere la registratura instanţei de fond şi solicitaţi-i comunicarea hotărârii din recurs, anexându-i o taxă de timbru de 2;00 RON + 1 timbru judiciar de 0,15 RON;
3) ce să mai faceţi cu modelul de contestaţie, dacă aţi pierdut în singura cale de atac : în recurs ? Contestaţi în zadar !
Dacă situaţia este cu totul alta, puteţi reveni cu informaţiile necesare şi cineva de pe acest forum vă va ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare clau1858 clau1858 Buna ziua Vreau sa fac o contestatie in anulare la o decizie de recurs data de un complet de judecata al curtii de apel. Pe scurt am avut un dosar de ... (vezi toată discuția)
Timbrare cerere in anulare a somatiei de plata timici timici Va rog sa-mi spuna cineva cum se timbreaza cererea in anulare a somatiei de plata? Cu 8 RON, sau cu 39 RON sau cu o alta suma? Multumesc,Timea Este urgent (vezi toată discuția)
Acte si taxe pentru depunere recurs si solicitare certificat de grefa. pifulet pifulet buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce acte si ce taxe trebuiesc platite pt a depune un recurs la tribunal impotriva unui pv la legea circulatiei si ce taxe ... (vezi toată discuția)