avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebari impartire apartament!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebari impartire apartament!

Tatal meu a decedat cu 2 luni in urma.Au mai ramas ca mostenitori,sotia defunctului(mama),si 2 frati.Mentionez ca sora mea este maritata si are 2 copii,desi nu cred ca are vreo relevanta.Desi initial a confirmat faptul ca nu are nici un interes asupra apartamentului,acum a revenit asupra deciziei si isi doreste partea cuvenita.Vin cu cateva intrebari legate situatia actuala.Cu putin timp in urma se acumulasera datorii la intretinere de aproximativ 10000 lei,din care am achitat personal 60% si cel mai probabil voi achita si restul curand.Se poate face ceva la impartirea apartamentului,tinand cont de investitiile facute personal,atat in utilitati cat si in modernizarea acestuia?Exista vreo procedura legala prin care se pot imparti cumva utilitatile in functie de cota cuvenita fiecaruia dintre noi?Pot face ceva din care sa am un beneficiu in plus,tinand cont ca investesc singur in acest apartament?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 10:25, 8 Ianuarie 2013
Cota dumneavoastra va fi egala cu a surorii, impreuna primind 3/4 din ceea ce a detinut tatal dvs, restul de 1/4 din masa succesorala revenind mamei.
Obtinerea unor beneficii datorita aportului adus la modernizarea si intretinerea imobilului puteti obtine doar in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament kmi26 kmi26 BUna ziua, As avea si eu nevoie de expertiza dvs. profesionala. Vreau sa divortez si am hotarat impreuna cu sotul ca partajul sa aiba loc pe calea ... (vezi toată discuția)
Probleme certificat mostenitor doru6 doru6 Unei rude de-ale mele i-a murit intai mama, mai tarziu tatal, dupa care i-a murit si o sora la scurt timp. Mama si tatal aveau un apartament de 2 camere in ... (vezi toată discuția)
Situatie complicata privind drept de mostenire PASCAL M PASCAL M BUNA ZIUA, Mai intai tin sa va multumesc celor care vor sa ma ajute dandu-mi un raspuns clar. Tatal si cu mama detineau un apart. cumparat de la RAGL.Dupa ... (vezi toată discuția)