Speta este urmatoarea: am cumparat un teren (cu utilitatile incluse in pret). La data tranzactiei, terenul nu era scos din extravilan, trecut in intravilan extins prin PUZ aprobat si nu exista nici o retea de utilitati publice. Am achitat pretul, vanzatoarea obligandu-se sa "asigure introducerea retelei de apa, canalizare, energie electrica sa asigure pietruirea drumurilor, cheltuielile in acest sens fiind suportate de S.C. X., conform contractului anterior incheiat intre vanzatoarea din contractul meu si beneficiarul PUZ-ului, primul proprietar al parcelei. Obligatiile au avut teremene expres stipulate, ele insa au expirat... In prezent, nici o retea nu este executata, nu exista drum pietruit. S.C., la cerere, a instrat in procedura generala de insolventa... Cum incadrati aceasta situatie, ce actiune judiciara (civila, penala...)pot demara? Prejudiciul meu este imens, intrucat eu nu pot primi autorizatie de constructie pentru terenul meu curs constructii, intrucat retelele edilitare nu sunt executate si exista interdictie de eliberare impusa prin HCL de aprobare PUZ, iar cuantificat e la cca. 70% din pretul achitat!!!!
Va puteti indrepta impotriva vanzatoarei. Puteti cere anularea contractului de vanzare cumparare daca pretul ce trebuie sa-l platiti pentru PUZ si drum este mai mare decat jumatatea pretului achitat pentru teren sau o reducere a pretului achitat, precum si daune interese daca se determina culpa vanzatoarei.
exista cumva si inselaciune? o executare a lucrarilor ar impune costuri de ordinul sutelor de mii de euro, plus obtinerea anticipata a autorizatiilor de constructie- executie lucrari, care, nu se elibereaza oricarei persoane, nu? Vanzatoarea, care a incasat prin pret si contravaloarea utilitatilor se afla in imposibiliatate de a-si executa obligatiile!
Valabilitate puz
SimonaFks
In 2007 a fost aprobat un PUZ iar beneficiarul persoana juridica se radiaza in 2016 din Registrul ORC. Beneficiarul avea obligatia introducerii tuturor ... (vezi toată discuția)