avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere

cat este perioada legala in care prim procurorul trebuie sa iti raspunda la o plangere impotriva procurorului referitor la ordonanta emisa cu care nu ai fost de acord ?
Cel mai recent răspuns: lorand95 , utilizator 14:11, 8 Ianuarie 2013
Daca nu depuneti plangere la instanta competenta in termen de 40 de zile de la data 03.12.2012, o eventuala plangere, dupa trecerea acestui termen va fi respinsa ca fiind tardiv formulata.
eu pot sa depun plangere la instanta dar fara sa stiu raspunsul prim procurorului cum sa o formulez? Daca prim procurorul imi da un raspuns favorabil iar eu intr timp am depus plangerea la instanta ce fac?

Persoana vătămată care a formulat plângere împotriva rezoluţiei sau ordonanţei procurorului de netrimitere în judecată în temeiul prevederilor art. 2781 C. proc. pen. poate să renunţe la judecarea plângerii, instanţa fiind obligată să ia act de declaraţia de renunţare, întrucât plângerea reglementată în prevederile menţionate are natura juridică a unei căi de atac, iar din interpretarea analogică a dispoziţiilor art. 368 şi art. 3854 alin. (2) din acelaşi cod, care conferă părţilor dreptul de a renunţa la calea de atac exercitată, rezultă şi dreptul acestora de a renunţa la plângerea formulată potrivit art. 2781 C. proc. pen.

I.C.C.J., secţia penală, sentinţa nr. 19 din 16 ianuarie 2006
Stimate Domnule Patrascu
Sincer va spun ca nu mai cred ca este justitie corecta sau cel putin sa se apropie de realitate in Romania . Eu sant parte vatamata in 2 dosare penale cu acelasi autor , a doua infractiune fiind in forma continua si totusi procurorul spune clar in ambele ordonate ca sant intrunite elementele constitutive ale infarctiunii dar faptuitorul nu prezinta un pericol social si se aplica o amenda administrativa si ca nu a inteles in mare parte ca nu are voie sa foloseasaca maraca inregistrata. Ok. Hai sa trecem cu vederea prima ordonanta cu toate ca noi l am instiintat ca nu are voie sa foloseasca marca noastra fara acordul nostru, dar cum am spus mai sus sa o lasam asa cum este. Dar dupa ce a luat la cunostiinta de ordonanta de scoatere de sub urmarire penal si a continuat sa folosesca marca iar noi am facut din nou o plangere si sa inceput o noua urmarire penala si procurorul a dat aceiasi solutie ca si la prima plangere cu motivarea ( pentru mine ) halucinanta, ca nu a inteles . Acuma eu ce sa mai cred? Sau ce pot sa fac ? Sau mai bine spus mai merita sa stau in tara asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la u.p. Tarzan2012 Tarzan2012 Procurorul de caz, in temeiul art. 318 alin. 12 NCP a sesizat judecatorul de camera preliminara pentru confirmarea solutiei de renuntare la urmărirea ... (vezi toată discuția)
Solicitare lamurire termen procedura. plangere impotriva rezolutiei procurorului. giv giv Buna ziua! Doresc sa ma consult cu dumneavoastra in urmatoarea problema. O persoana este anchetata penal. Procurorul ii comunica rezolutia sa pe data de ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei - petent, cale de urmat lonley-wolf lonley-wolf Am primit o rezolutie de NUP iar in comunicare mi se spune ca daca sunt nemultumit de solutie pot formula plangere impotriva acesteia conform art. 278 alin 3 ... (vezi toată discuția)