avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Tichete de masa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Tichete de masa

Daca salariatii cu timp de lucru partial(2 ore/zi) pot beneficia de tichete de masa si in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:11, 9 Ianuarie 2013
Pot beneficia daca au CIM.Cititi legea 142/1998 precum si HG 5/1999.
Intrebati despre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca angajatorul sau angajatul?
Corect ar fi trebuit sa intreb daca au dreptul la un tichet pe zi, sau proportional cu timpul zilnic lucrat.
Aceste detalii le puteti stabili in regulamentul intern sau in contractul colectiv la nivel de societate deoarece in lege este specificat doar ca angajatul care beneficiaza de acest drept trebuie sa fie cu CIM.
Corect ar fi sa se faca o departajare intre CIM cu timp partial si CIM cu norma intreaga.
In speta, tichetele de masa pot fi acordate de catre angajatorii in cazul salariatilor cu timp partial numai daca au la acestia functia de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa anonim anonim Daca am 2 contracte de munca dintre care unul cu timp partial, beneficiez de tichete de masa in baza acestui contract, binenteles prroportional cu timpul ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa harpa ion harpa ion am un contract de part-taime cu o societate de 20 de ore pe saptamana ,am dreptul la bonuri de masa? mentionez ca unde lucrez cu norma intreaga nu se dau ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete de masa gabihob gabihob In situatia in care o persoana este angajata cu contract de munca partial de 4 ore pe zi la o firma care acorda tichete de masa are dreptul sa primeasca ... (vezi toată discuția)