avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru alcool
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru alcool

Mesaj alcoolemie 0,53 in fiola la probe biologice prima 0,90 adoua 0,63 mi sa spus alcoolemia este de 0,81,5 politia trimite dosarul la iml mai 2008 primesc raspuns in august citez[nu putem efectua alcoolemia pt ca nu stim timpul care a trecut de cind am baut 2 beri si 50 tuica]si dosarul a fost trimis la procuror care la rindul sau la trimis la iml . Am primit citatie in ianuarie 2009 de la procuror si ma inf ca alcoolemia este de 1,15.Intrebare?Cum au calculato acum?Si la ce sa ma astept? VASILEwww.avocatnet.ro/images/smil...
Cel mai recent răspuns: iftimiciuc vasile , utilizator 17:11, 10 Martie 2009
Din mement ce ati acceptat sa vi se recolteze 2 probele biologice la interval de o ora intre ele alcoolemia s-a putut calcula retroactiv. Potrivit articolului 87 alin.(1) din C.rutier. pedeapsa pentru aceasta infractiune este de la 1 la 5 ani. Daca nu ati mai "fost certat cu legea penala" cred ca aveti toate sansele sa primiti o pedeapsa cu orientare catre minimul special cu aplicarea dispozitiilor art. 81-82 C.pen referitoare la suspendarea conditionata a pedespei.
Succes
Av. Adrian Posdarie
Va multumesc ,dar ce inseamna art 81 _82 si cat timp ar mai dura .Sunt constient fapta comisa ,dar au trecut 9,5 luni de atunci si fara odecizie finala
V-am spus si mai sus, art 81-82 C.pen se refera la suspendarea conditionata a executarii pedepsei. Legat de aceasta durata (9,5), in medie, dureaza aproximativ un an pana la solutionarea dosarului, deci , trebuie sa mai aveti rabdare.
Av. Adrian Posdarie
omule si eu sunt acum in aceeasi situatie daca mi-a iesit 0,46 in aer cit ar putea iesi in singe poate stii mai bine
multumesc mult:(
Cam dublu... deci intre 0,8-1,00... deci peste limita legala... dar la tine cu un avocat bun cred ca se poate rezolva la parchet... daca nu ai 6 luni- 1 an cu suspendare... :)

Alte discuții în legătură

Redobandire permis Jean Valjean Jean Valjean Cum se poate lua inapoi permisul de conducere, dupa scurgerea perioadei de un an de la data procesului?Permisul mi-a fost luat in 2004, pentru conducere sub ... (vezi toată discuția)
Buna ziua as dori sa stiu daca pot cere o achitare, ce pasi trebuie sa urmez mentioned ca nu am avocat Ciprian1George Ciprian1George În baza art. 87 alin. 5 din OUG nr. 195/2002 republicata cu aplic. art. 3201 alin. 7 C.pr.pen. condamnă pe inculpatul D la pedeapsa de 1 an şi 4 luni ... (vezi toată discuția)
Alcolemie 0.61 mg in aerul respirat mar008 mar008 Aseara am fost oprit de politia rutiera, miau gasit in aerul respirat 0.61mg. am fost dus la spital si mi-au recoltat probe biologice. acum astept raspunsul. ... (vezi toată discuția)