avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua as dori sa stiu daca pot cere o achitare, ce ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua as dori sa stiu daca pot cere o achitare, ce pasi trebuie sa urmez mentioned ca nu am avocat

În baza art. 87 alin. 5 din OUG nr. 195/2002 republicata cu aplic. art. 3201 alin. 7 C.pr.pen. condamnă pe inculpatul D la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infractiunii de refuz de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. In baza art. 71 al.1 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie prevazuta de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a si b C.pen. În baza art. 81 C.pen. suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 4 luni, calculat potrivit dispoziţiilor art. 82 C.pen. In baza art. 71 al. 5 C.pen suspenda executarea pedepsei accesorii pe durata suspendarii executarii pedepsei principale. În baza art. 359 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 C.p., privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. În baza art.191 alin. 1 C.pr.pen. obligă inculpatul la plata sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 25.06.2013.
Document: Hotarâre 649/2013 25.06.2013
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:56, 29 Iunie 2013
nu aveti nevoie de avocat ci de rabdare. ati primit o pedeapsa cu suspendare, adica nu executati pedeapsa in inchisoare iar timp de 3 ani si 4 luni trebuie sa nu mai savarsiti vreo infractiune altfel veti executa condamnarea in inchisoare.
dupa un de la ramanerea definitiva a hot. judecatoresti veti putea sustine examn ptr obtinerea unui nou permis de conducere
Asta am inteles dar daca fac rec ce sanse am la o pedeapsa mai mica
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2013
Ciprian1George, utilizator
nicio sansa.
daca nu ati fi refuzat recoltarea probelor biologice aveati sanse, putine, dar erau. depindea si de valoarea concentratiei in aerul expirat si in sange precum de imprejurariril savarsirii faptei.
Ciprian1George a scris:

Asta am inteles dar daca fac rec ce sanse am la o pedeapsa mai mica

Cu siguranta ca aveti sanse la reducerea pedepsei la recurs dar o "conditie" importanta ar fi sa nu declare si parchetul recurs ptr ca atunci trebuie sa va aparati mai bine..pedeapsa este cam mare ptr o asa fapta..succes
chiar si in conditiile reducerii pedepsei permisul de conducere tot se va anula ca urmare a condamnarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand imi pot lua permisul inapoi? sebi84 sebi84 Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002 cu aplicarea art. 3201 alin. 7 c.pr.pen condamnă inculpatul Mitea Sebastian la pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu ce inseamna aceste articole penale si daca este condamnat sau nu.sau ce putem face sa il ajutam.multumesc inairina inairina Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: 1. În baza art. 293 alin. 1 C.pen coroborat cu art. 3201 alin.7 C.p.p., condamnă pe inculpatul ............., ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu aplicarea art. 81 cod penal - termen obtinere nou permis idaady idaady Solutie: În baza art. 178 alin. 1, 2 C. pen., cu aplicarea art. 3201 alin. 7 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul ...................................., la ... (vezi toată discuția)