avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită imprumut acordat in baza unui bilet la ordin avalizat
Discuție deschisă în Executare silită

imprumut acordat in baza unui bilet la ordin avalizat

Buna ziua, am imprumutat o societate cu o suma de bani, drept garantie mi-a lasat un bilet la ordin avalizat, la termenul scadent nu mi-a restituit banii, am introdus la plata BO fiind refuzat din lipsa de disponibil, asa ca am investit BO cu formula executorie, (executarea silita s-a facut prin poprire, fara somatie), societatea a facut opozitie la executare, la primul termen aparatorul societatii a spus ca nu existat nici un raport obligational intre mine si societate si solicitat sa depun actele care ar fi trebuit sa insoteasca somatiunea (ex. contract de imprumut....) instanta a fost de acord si mi-a pus in vedere ca pana la termenul urmator sa le depun, problema este ca nu am asa ceva.
Imprumutul l-am acordat in baza acelui bilet la ordin, faptul ca nu am facut si un contract inseamna ca biletul la ordin este nul si raman pagubit cu acei bani?
Ce as putea sa fac?
Pe calea opozitiei la executare poate sa ceara intoarcerea executarii?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: eu_craciun , utilizator 16:34, 8 Ianuarie 2013
Cum ati putut imprumuta o suma de bani fara sa aveti alta acoperire in afara acestui instrument de plata? Sigur ca era necesara incheierea unui contract intre parti, in care se stipula ca se primeste acest bilet la ordin drept garantie in schimbul sumei imprumutate. Si daca imprumutul nu se restituia la data scadenta, Dvs. puteati folosi BO pentru recuperarea sumei.

Cu reglementarile juridice va ajuta colegii. Eu stiu cum se procedeaza din punct de vedere contabil.
Dle, cititi cu atentie legea 58/1934 si faceti-va aparari in consecinta, sau luati-va un avocat bun.
Nu are nicio relevanta raportul comercial initial ce a stat la baza emiterii bo-ului. biletul la ordin este un titlu de credit autonom independent de raportul juridic ce a generat emiterea sa.
Ce vor sa sustina ? Ca au emis din eroare biletul la ordin?
puteti proba ca le-ati virat suma aia cu orice mijloc de proba, chitanta, extras cont, etc.
Multumesc pt. raspuns
Eram in relatii foarte bune cu administratorul acelei societati, nu m-as fi gandit ca nu o sa mi dea inapoi, stiu ca ar fi trebuit sa fac si un contract dar la aceea vreme am crezut ca este suficient acel BO.
Banii i-am dat cash, din pacate nu prin virament sau altceva...credeti ca am sanse in aceasta situatie?
Daca mai are cineva idei va rog sa le expuneti.
In instanta am spus ca tocmai acel BO face dovada raportului obligational dintre mine si societate si totusi instanta a fost de acord cu aparatorul societatii si a spus ca trebuie sa aduc acele acte.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare avalist ecristian ecristian Am o mare nelamurire: O societate X desfasoara activitati comerciale cu o alta societate Y. X i emite lui Y un bilet la ordin avalizat de administratorul ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare MariS19 MariS19 buna, ma poate ajuta cineva cu un sfat referitor la o contestatie la executare. Sunt garant avalist, s-a incuviintat inceperea executarii impotriva mea in ... (vezi toată discuția)
Linie credit neplatita mayday147 mayday147 In urma unei afaceri \"deosebite\", am ramas la banca cu o linie de credit (pe firma) de 15000EUR neplatita. Contractul a fost semnat de catre mine (asociat ... (vezi toată discuția)