avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contributii sociale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contributii sociale

nevirarea la bugetu consolidat al statului a retinerlor cu caracter social de exmp somaj,sanatate,pensii de catre angajator e infractiune
Cel mai recent răspuns: redinciucconstantin , utilizator 19:12, 8 Ianuarie 2013
Art. 6 din Legea nr.241/2005 :
Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.


Sustragerea prin orice mijloace, în întregime sau în parte, de la plata impozitelor, taxelor si a altor sume datorate bugetului de stat, bugetelor locale, bugetului asigurarilor sociale de stat si fondurilor speciale extrabugetare de catre persoanele fizice si persoanele juridice române sau straine reprezinta evaziune fiscala.
actiunea in justitie se face de catre partea interesata adica angajat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stopaj la sursa ever4ever ever4ever Buna seara, Detin o firma iar in anul 2009 nu am obtinut venituri din incasari, n-am avut nici profit, am platit salariile din aport propriu pentru ca din ... (vezi toată discuția)
Stopaj la sursa asistent asistent Este sau nu infractiune? Plata se poate esalona? (vezi toată discuția)
Neplata contributiilor angajatului ioanaep ioanaep Buna ziua, Stie cineva daca neplata contributiilor angajatilor este caz penal? Daca exista asa ceva puteti sa specificati si pasajul respectiv? Multumesc ... (vezi toată discuția)